Simon Bosch Simon Bosch
01/04/2022 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2022 06:07

Opera integreert Bitcoin, blockchain en meer in browser

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Opera integreert Bitcoin, blockchain en meer in browser

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Crypto mag dan wel een razend populair onderwerp zijn, er zijn nog altijd maar bar weinig mensen die het écht dagelijks gebruiken. Opera brengt hier verandering in door blockchain te integreren in de browser.

Opera is de maker van de gelijknamige browser. De ‘Opera Crypto Browser’ is een variant op de reguliere versie van de browser, maar hij heeft een ingebouwde wallet voor cryptovaluta en expliciete ‘Web3-ondersteuning’. De browser bestaat al een tijdje, maar het ging tot nu toe om een bètaversie. Het lijkt er nog niet op dat hier verandering in is gekomen, maar vermoedelijk is de stabiele introductie nabij.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Integratie van dApps en Bitcoin in browser

Web3-toepassingen zoals decentrale apps zijn ook via reguliere browsers toegankelijk, maar het doel van Opera is om mogelijkheden direct in de app te integreren. De ‘extra veiligheidsmogelijkheden en decentralisatie van Layer 1-protocollen’ zijn hier de voornaamste reden voor. Het gaat niet met name om Layer 1-blockchains, maar om Layer 2-protocollen. Voor nu zijn Bitcoin (BTC), Celo, IXO, Nervos Polygon (MATIC), StarkEx, Solana (SOL) en Ronin toegevoegd. Vermoedelijk zullen in de toekomst meer protocollen ondersteund worden, naarmate de cryptowereld zich steeds meer ontwikkelt.

Advertentie

Drempel verlagen

Onderdeel van de mogelijkheden is dat je direct via de browser toegang hebt tot dApps (decentralized applications) op de Polygon- en Solana-blockchains. Het moet de drempel tot het gebruik van Web3-software flink verlagen, volgens Jorgen Arnesen, topman bij Opera’s mobiele afdeling. Hij denkt dat Web3 uiteindelijk een mainstream webtechnologie zal zijn. Dan zullen gebruikers niet meer hoeven te weten dat ze er interactie mee hebben. Een voorbeeld van een goede toepassing is een decentrale manier om dingen op internet te betalen, maar ook om op decentrale wijze betaald te worden door mensen die je online ontmoet.

In 2018 kondigde de softwaremaker aan dat het blockchain-technologie ging integreren in zijn producten en werden de eerste samenwerkingsverbanden afgesloten. De paraplu van Opera-browsers heeft wereldwijd zo’n 380 miljoen gebruikers.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie