Simon Bosch Simon Bosch
18/06/2024 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 16:28

Opgelet: crypto-wallet MetaMask lanceert nieuwe privacy-update

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Opgelet: crypto-wallet MetaMask lanceert nieuwe privacy-update

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De crypto-industrie blijft maar doorgroeien, wat betekent dat de maatschappij steeds meer rekening moet houden met wat dit precies betekent. Ook privacy is daarin een belangrijk aandachtspunt. In MetaMask is vanaf nu meer mogelijk om je privacy te beschermen.

Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin – markt in spanning
Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin - markt in spanning

Meer opties in crypto-opslagprovider MetaMask

In een persbericht schrijft MetaMask-moederbedrijf Consensys dat het zijn privacybeleid heeft aangepast. Meestal is zo’n soort mededeling niet zo positief, maar in dit geval is het dat wel. Consensys laat MetaMask-gebruikers nu namelijk zelf kiezen hoe het bedrijf je gebruikersdata gebruikt.

Ook zegt het vanaf nu duidelijker te zijn over welke gegevens worden verzameld. Dat lijken voornamelijk IP-adressen te zijn, alhoewel dit één van de gegevens is waarvan je het verzamelen kunt uitschakelen. Private keys en de meeste persoonsgebonden en financiële informatie worden niet verzameld. Die laatste twee worden uitsluitend verzameld als dat gepast is voor de dienstverlening.

In een extra bericht zet het team van MetaMask waar je allemaal invloed over hebt. Zo kun je ‘basisfunctionaliteit’ uitschakelen, waardoor je geen extra informatie meer ontvangt zoals gas-verbruik bij transacties, extra informatie over tokens en waarschuwingen over eventueel risicovolle websites. Hiervoor verzamelt Consensys informatie, maar dit kun je dus uitzetten.

MetaMask communiceert met blockchain-netwerken, waar het zogeheten remote procedure calls (RCP’s) voor nodig heeft. Sinds de update kun je de instellingen hiervoor aanpassen, zodat je meer controle hebt over waar je gegevens naartoe stuurt.

Advertentie

MetaMask blijft doorgroeien

Voor extra veiligheid kan MetaMask je beveiligingsnotificaties sturen bij het gebruik van decentrale applicaties (dApps) en smart contracts, maar ook dit kun je uitschakelen. De phishing-detectiefuncties zijn op een vergelijkbare manier te configureren.

Verder heeft MetaMask een aantal praktische veranderingen. Vroeger moest je gericht zoeken naar tokens in je MetaMask-wallet, maar inmiddels is dit niet meer nodig. Toch kun je ook dit uitzetten. Hetzelfde geldt voor het afbeelden van non-fungible tokens (NFT’s) in je wallet en nicknames bij het gebruik van smart contracts.

Er is in korte tijd een hoop veranderd in MetaMask, waardoor het gebruik van de app een stuk praktischer is geworden. Zo kun je sinds vorig jaar direct vanuit MetaMask crypto kopen. Daarvoor is ondersteuning voor een flink aantal blockchains en in verschillende landen. Volgens geruchten wil Consensys hier nog een stuk verder in gaan. Binnenkort moet je naar verluidt bitcoin (BTC) kunnen kopen via MetaMask.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie