Tim Kamp Tim Kamp
19/12/2023 08:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 08:22

Opmerkelijke Bitcoin beursfondscommercial gelanceerd door kanshebber

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Opmerkelijke Bitcoin beursfondscommercial gelanceerd door kanshebber

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Bitwise, een bekende aanbieder van cryptogerelateerde financiële producten, heeft recentelijk de lancering van een opvallende reclamecampagne aangekondigd ter promotie van hun Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF). De campagne valt op dankzij de betrokkenheid van ‘The Most Interesting Man in the World’ – een iconisch personage dat bekend staat om zijn charisma en avontuurlijke imago.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Opvallend personage in cryptoreclame

Bitwise heeft gekozen voor een gedurfde benadering om de aandacht van investeerders te trekken. De campagne maakt gebruik van het bekende personage, dat eerder werd gebruikt in reclames voor Dos Equis-bier, en plaatst hem in de context van de wereld van crypto en Bitcoin.

De reclamespot markeert de eerste advertentie van Bitwise voor hun Bitcoin ETF. De keuze voor ‘The Most Interesting Man’ als hoofdrolspeler is niet toevallig; het personage staat bekend om zijn charmante en interessante levensstijl, wat een slimme manier kan zijn om de aantrekkingskracht van Bitcoin op een bredere doelgroep te benadrukken.

De marketingstrategie van Bitwise lijkt goed doordacht en gericht te zijn op het creëren van aandacht rondom hun ETF-aanbod. Bitwise heeft hiermee de Bitcoin ETF-advertentiewedloop officieel ingeluid, waarbij het bedrijf concurrenten uitdaagt om met even creatieve en boeiende campagnes te komen.

De keuze voor ‘The Most Interesting Man’ als centrale figuur in de campagne is opmerkelijk en lijkt gericht op het wegnemen van het stereotype imago van cryptocurrencies als louter technische en ingewikkelde beleggingsinstrumenten. Door een bekend en geliefd personage in te zetten, hoopt Bitwise waarschijnlijk de drempel voor nieuwe investeerders te verlagen en de acceptatie van Bitcoin als mainstream beleggingsmogelijkheid te bevorderen.

Advertentie

Bitcoin Spot ETF: een kwestie van tijd

Tientallen bedrijven hebben al een aanvraag ingediend voor een Bitcoin spot-ETF en de kans op goedkeuring lijkt groter dan ooit. Analisten hebben hun ogen gericht op maandag 8, dinsdag 9 of woensdag 10 januari voor een mogelijke massa goedkeuring van dergelijke beursfondsen.

Een bitcoin spot-ETF wordt als groots beschouwd door de crypto-wereld aangezien het de deuren voor institutionele investeerders wagenwijd open zet, vanzelfsprekend ten voordele van de bitcoin koers.

De lancering van deze campagnes markeert een interessante fase in de evolutie van Bitcoin en andere crypto, waarbij traditionele financiële producten steeds meer worden geïntegreerd in de bredere markt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie