Ivo Melchers Ivo Melchers
30/09/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 07:00

Prijzen uitgereikt voor blootleggen crypto-beursschandaal

Nieuws
Prijzen uitgereikt voor blootleggen crypto-beursschandaal

Foto: ShutterOK/Shutterstock

De opblazing van crypto exchange FTX is wellicht een van de grootste schandalen uit de crypto-industrie. Wellicht kun je je nog wel herinneren hoe de problemen voor het eerst aan het licht gebracht werden. Het begon namelijk allemaal met een artikel van de bekende Amerikaanse crypto-nieuwswebsite CoinDesk. Journalisten van CoinDesk zijn nu rijkelook beloond voor het blootleggen van alle problemen rondom het imperium van Sam Bankman-Fried (SBF).

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto website geëerd

Gisteren deelde CoinDesk het nieuws dat enkele van haar journalisten de prestigieuze Gerald Loeb Award binnen hebben gesleept voor het blootleggen van alle problemen rondom FTX, Alameda Research en SBF.

De Gerald Loeb Award wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze prijzen in de wereld van zakelijke en financiële journalistiek en wordt ieder jaar uitgereikt. In augustus werd bekendgemaakt dat verschillende journalisten van CoinDesk genomineerd waren en donderdagavond werden in New York alle prijzen overhandigd.

Specifiek zijn Ian Allison, Tracy Wang, Nick Baker, Cheyenne Ligon, Sam Reynolds, Sam Kessler, Nikhilesh De en Reilly Decker allemaal als winnaar uit de kast gekomen in de ‘Beat Reporting Category’. Tezamen werden ze ook wel de ‘Cracks in Crypto Empire’ genoemd.

Terug naar de implosie van crypto beurs FTX

Zoals gezegd begon het allemaal met een artikel van CoinDesk, specifiek van Allison, waarin duidelijk werd dat FTX nauw verbonden was met Alameda Research, een handelsbedrijf opgericht door SBF. Het imperium van SBF bleek een bijzonder gammel kaartenhuis te zijn. Slechts negen dagen na de publicatie van dit artikel vroeg FTX Group, waar Alameda Research onder andere onderdeel van was, haar faillissement aan.

Andere CoinDesk-verhalen die zijn geëerd met een prijs onthulden de ongebruikelijke woonomstandigheden van SBF en enkele medewerkers, documenteerden de enorme hack die slechts een paar uur na het faillissement plaatsvond en gaven lezers een helder beeld van het eerste optreden van SBF voor de rechtbank.

Inmiddels zijn we bijna elf maanden verder en gaat het proces tegen SBF bijna van start. Nadat hij in december op de Bahama’s door de politie in de boeien was geslagen, mocht hij na iets meer dan een week de gevangenis op borgtocht verlaten. Na heel wat maanden te hebben gespendeerd in het huis van zijn ouders onder strenge supervisie, verkeert hij nu zo’n zes weken wederom achter de tralies.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement