Shane Kuijpers
16/02/2022 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 16:01

Red Bull Racing tekent sponsordeal met bitcoin exchange Bybit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Red Bull Racing tekent sponsordeal met bitcoin exchange Bybit

Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com

Formule 1 team Red Bull Racing is een sponsordeal aangegaan met bitcoin (BTC) exchange Bybit. Het gaat om een deal van drie jaar, wat het team van Max Verstappen $50 miljoen per jaar zal opleveren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin exchange verzorgt fan tokens

Het in Singapore gevestigde bitcoin bedrijf gaat het team deels in fiatgeld uitbetalen en deels in hun eigen token, bitDAO (BIT). Voor Red Bull Racing komt de sponsordeal nadat ze afgelopen december het F1 kampioenschap hebben gewonnen. Max Verstappen werd toen de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit.

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Bybit moet voor een aantal dingen zorgen. Zo gaat er voor de Red Bull fans meer engagement komen, waarbij fan tokens een onderwerp gaat worden. Bybit gaat deze fan tokens uitbrengen en zal ook de distributie verzorgen van digitale collecties. De bitcoin exchange gaat ook andere initiatieven ondersteunen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van talenten in de Red Bull Technologie in Milton Keynes, in Engeland.

Advertentie

De reactie van Red Bull Racing

Bij Red Bull Racing zijn ze erg blij met de samenwerking met Bybit, zoals blijkt uit de reactie van Christain Horner, CEO van het F1 team. In een statement op de eigen website kwam Horner met een uitgebreide reactie:

“Ik ben verheugd om Bybit bij het team te verwelkomen. Ze delen de passie van het team om voorop te lopen in technologische innovatie, om de concurrentie voor te blijven en om de status quo te verstoren. Daarnaast zet Bybit zich in om de ervaring van de F1-fan te verlevendigen door digitale innovatie. Dit is ook een belangrijke missie voor het team en de hulp van Bybit zal ons helpen een diepere, meeslepende en unieke band met het team op te bouwen voor fans over de hele wereld.”

Ook de CEO van Bybit, Ben Zhou, was ook positief. Hij sprak van een aantal kernwaarden waar de connectie zit tussen beide bedrijven.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie