Rico Engelbarts
26/02/2019 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2019 15:40

Ripple’s XRP vanaf vandaag beschikbaar op Coinbase Pro!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripples_xrp_vanaf_vandaag_beschikbaar_op_coinbase_pro

Foto: rafapress/Shutterstock

In een blogpost van maandag 25 februari kondigde Coinbase aan dat Ripple’s XRP vanaf vandaag beschikbaar zal zijn op Coinbase Pro. Het goede nieuws veroorzaakte een stijging in waarde van XRP, die op moment van schrijven 4,75% in de plus staat.
Vanaf 25 februari, 10 uur ‘s ochtends, accepteert Coinbase inkomende transacties met XRP op Coinbase Pro, het platform voor professionele beleggers. In de blogpost schrijft de exchange dat dit voor ongeveer 12 uur zo zal blijven waarna het uiteindelijk de volledige handel in XRP toe zal staan.
In de blogpost schrijft Coinbase over XRP:

De [XRP] ledger wordt aangedreven door een netwerk van peer-to-peer-servers. Alle accounts op dit netwerk kunnen XRP van/naar elkaar verzenden of ontvangen. XRP kan worden gebruikt om onderliggende fiat-valuta’s tussen twee partijen te verzenden … Op deze manier kan XRP fungeren als een ‘overbruggingsvaluta’ in transacties met verschillende valuta’s zoals de Amerikaanse dollars, Japanse yen, euro’s, Zwitserse franken en andere valuta die worden ondersteund op het XRP-netwerk.

Wanneer de handel in XRP op het retailplatform (coinbase.com en de mobiele applicaties van de exchange) mogelijk wordt is nog niet bekend. Meestal voegt de exchange een nieuw toegevoegde crypto na een aantal weken ook toe aan haar retailplatformen.
Ondertussen is XRP onderwerp van een grote rechtszaak in de Verenigde Staten. Volgens de aanklager is XRP namelijk een effect, iets wat Ripple stellig ontkent. Coinbase lijkt niet te willen wachten op het uiteindelijke vonnis van deze rechtszaak, maar Ripple is dus nog niet helemaal uit de problemen.
XRP steeg aanzienlijk in waarde na de bekendmaking van het nieuws. De op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie staat op moment van schrijven 4,75% in de plus en is daarmee $0,318 waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie