Rico Engelbarts
28/05/2018 16:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2018 16:45

‘s Werelds oudste Bitcoin-exchange BTCC lanceert nieuw platform in juni

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
swerelds_oudste_bitcoin_exchange_BTCC_lanceert_nieuw_platform_in_juni

De Chinese cryptocurrency-firma BTCC heeft plannen aangekondigd om in juni een geüpgraded nieuw exchange platform te introduceren met ondersteuning voor currencies als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) bij de lancering.
Het in Hongkong gevestigde BTCC heeft de aankomende lancering van een nieuwe en geüpgrade ‘BTCC Exchange’ volgende maand bevestigd. In de aankondiging onderstreepte de exchange een betere liquiditeit, waardoor kleine bid-ask spreads en sneller bevestigde stortingen en opnames mogelijk worden, als kenmerken van het nieuwe, verbeterde handelsplatform, beschikbaar voor gebruikers wereldwijd.
Bij de lancering zal de nieuwe exchange BTC, ETH, BCH, en LTC en hun trading pairs ondersteunen. De exchange zal inspelen op de behoeften van haar gebruikersgroep om andere tokens aan het platform toe te voegen. Gebruikers zullen de eerste drie maanden na de lancering van de nieuwe exchange geen transactiekosten hoeven te betalen.
Bewerend om een nieuw ‘cutting-edge’ systeem aan te bieden om snellere en soepelere handel mogelijk te maken, zei BTCC het volgende over haar vernieuwde platform:

Wat technische ontwikkelingen betreft, zal onze exchange gebruik maken van een gelaagd, multi-clustered systeem met een geoptimaliseerde, high-speed memory trading engine.

De nieuwe exchange zal ook worden geoptimaliseerd om offline opslag te faciliteren (cold storage) om de assets van haar klanten beter te beschermen, zo beweerde BTCC. Het opslaan van de fondsen van gebruikers in online ‘hot wallets’ heeft geresulteerd in een aantal beruchte cryptocurrency hacks zoals de recente $530 miljoen die gestolen werd aan NEM-tokens van de Japanse exchange Coincheck.
“We nemen beveiliging zeer serieus en zijn trots op het feit dat we nooit gecompromitteerd zijn”, voegde de exchange eraan toe.
BTCC, voorheen BTC China, was de eerste cryptocurrency-exchange ter wereld en kreeg in 2011 gestalte. Een onderdrukking door de Chinese autoriteiten op de crypto-sector na een ICO-verbod vorig jaar, betekende dat de beurs op 30 september 2017 haar deuren in China dicht gooide.
BTCC, een van China’s oorspronkelijke ‘big three’ exchanges, verhuisde snel haar uitvalsbasis naar Hongkong en Londen voordat het uitstel verdiende na de overname door een blockchain-beleggingsfonds uit Hongkong in januari 2018.
“De overname is een ongelooflijke mijlpaal voor BTCC die al ons harde werk van de afgelopen jaren bekrachtigd”, zei oprichter en CEO Bobby Lee destijds. “Ik ben erg enthousiast over de middelen die dit BTCC geeft om sneller en agressiever onze activiteiten te laten groeien in 2018 en daarna” voegde hij daaraan toe, met de vermelding dat het bedrijf de focus zou verleggen naar het aanbieden van diensten aan de nationale markt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie