Samsung wil eigen crypto exchange lanceren in 2023

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Shutterstock/Mahony

Wellicht dat je bij de naam Samsung eerder denkt aan smartphones, maar het reusachtige bedrijf heeft ook een tak dat zich volledig richt op de financiële sector. Deze tak is Samsung Securities en naar verluid zijn zij van plan om volgend jaar een eigen crypto exchange op de markt te brengen.

Samsung crypto exchange

Samsung Securities, samen met een aantal andere Zuid-Koreaanse bedrijven, zien het beheren van een eigen cryptocurrency exchange wel zitten. Lokale media stellen dat zeker zeven grote bedrijven in Zuid-Korea van plan zijn om exchanges van de grond te krijgen. Veel van hen willen dit al bewerkstelligen in de eerste maanden van het volgende jaar.De bedrijven werken nu al een tijdje samen met Zuid-Koreaanse regulatoren om alles voor elkaar te krijgen. 

Samsung Securities wil de op blockchain gebaseerde handel in security tokens betreden. In 2021 probeerde het bedrijf al een handelsplatform voor dergelijke tokens te lanceren, maar het kon niet het noodzakelijke team van professionals organiseren die deze taak moesten uitvoeren.

Ondertussen is er in Zuid-Korea ook een nieuwe president verkozen. Hij gaf eerder dit jaar nog aan dat hij regulatie zou willen doorvoeren om de crypto industrie in het land een impuls te geven. Het lijkt dus geen toeval dat nu ineens meerdere Zuid-Koreaanse bedrijven hun opwachting bij regulatoren maken voor het opzetten van crypto exchanges.

Regulatie in Zuid-Korea

De autoriteiten in Zuid-Korea waren voorheen berucht streng jegens alles wat met de crypto industrie te maken had. De hoogste financiële toezichthouder in Zuid-Korea, de FIU, gaf vorig jaar nog aan dat alle exchanges die actief waren in het land zich moesten houden aan extreem strenge anti-witwas regelgeving. 60 bedrijven waren niet in staat om aan deze eisen de voldoen en sloten de deuren in Zuid-Korea.

Wellicht dat er nu dus een nieuwe hoofdstuk wordt geopend voor crypto bedrijven in Zuid-Korea. Samsung laat in ieder geval niet op zich wachten en springt direct in het diepe. Wellicht dat Zuid-Koreanen straks naast het kijken van films op een Samsung televisie, het telefoneren met een Samsung telefoon, ook cryptocurrencies kunnen verhandelen op een Samsung exchange.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie