Thom Derks Thom Derks
14/01/2023 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2023 14:20

SkyBridge Capital wil aan FTX verkochte aandelen terugkopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SkyBridge Capital wil aan FTX verkochte aandelen terugkopen

Foto: Al Teich/Shutterstock

SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci zegt dat zijn handelsfirma overweegt om de eigen aandelen terug te kopen. In september van het afgelopen jaar kocht FTX Ventures 30 procent van de aandelen in SkyBridge Capital. Die transactie vond slechts een paar maanden voor het faillissement van het beursplatform plaats.

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

SkyBridge Capital en FTX

In een gesprek met CNBC laat Scaramucci weten dat zijn handelsfirma momenteel onderzoekt of het mogelijk is om ergens rond juni of juli zijn aandelen terug te kopen van FTX. “We wachten op goedkeuring van de curatoren, de advocaten en de bankiers om uit te zoeken wat we precies terugkopen en wanneer,” aldus Scaramucci.

Over Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX, is Scaramucci duidelijk: “Ik denk dat iedereen nu snapt dat er sprake was van fraude. We moeten nu het rechtssysteem zijn werk laten doen. Wat Sam betreft, drie van de vier mensen die het dichtst bij hem stonden hebben al schuld bekend en de aanklagers uitgelegd wat ze hebben gedaan,” zo gaat hij verder.

De uitspraken van Scaramucci van 13 januari staan in schril contrast met eerdere uitspraken van november. Destijds weigerde hij om het woord “fraude” in zijn mond te nemen. Daarnaast vroeg hij Bankman-Fried en zijn familie om de waarheid te vertellen aan hun investeerders, om alles tot op de bodem uit te zoeken.

Advertentie

Mike Novogratz is boos

Waar Scaramucci nog redelijk rustig lijkt, kunnen we datzelfde niet zeggen over Galaxy Digital CEO Mike Novogratz. Hij geeft aan dat hij zowel Bankman-Fried als Digital Currency Group CEO Barry Silbert in het gezicht zou willen slaan als hij ze tegenkomt. In een interview van 13 januari met Bloomberg is Novogratz keihard over de heren.

Dat is op zich niet vreemd, omdat het debacle omtrent FTX Galaxy Digital uiteindelijk rond de 77 miljoen dollar heeft gekost. Om die reden is Novogratz geen groot liefhebber van Bankman-Fried en andere spelers die vergelijkbare trucs uithaalden de afgelopen jaren.

Aan de andere kant is ook Novogratz geen heilig boontje, want hij was altijd erg positief over Terra (LUNA). Dat ging zelfs zo ver dat hij een tattoo van LUNA liet zetten op zijn bovenarm.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie