stock_exchange_of_thailand_heeft_blockchain_crowdfun_platform_gelanceerd

Stock Exchange of Thailand lanceert blockchain crowdfund platform

143

De Stock Exchange of Thailand (SET) heeft officieel een door blockchain aangedreven crowdfunding platform gelanceerd voor lokale startups.

Het platform genaamd LiVE van de SET is gebouwd op een blockchain die startups en kleine bedrijven de mogelijkheid biedt om financiering van venture capitalists en institutionele investeerders te ontvangen. De financiële transacties verlopen peer-to-peer en direct van zender naar ontvanger.

Volgens berichtgeving van de SET hebben acht bedrijven uit zowel de publieke als private sector zich aangesloten op het platform bij de lancering. Daarnaast zijn er nog vijftig andere bedrijven die ook van plan zijn zich aan te sluiten in een later stadium.

De lancering is de realisatie van plannen die in maart 2017 al de kop op staken, toen de SET haar plannen omtrent een marktplaats op de blockchain bekend maakte. De SET liet weten dat er meer dan 600 bedrijven waren die interesse hadden getoond in het te ontwikkelen platform.

Een passage uit de bekendmaking van de SET vertelt ons het volgende:

Het LiVE platform is ontwikkeld met behulp van blockchain technologie als een infrastructuur voor participerende bedrijven om bondgenootschappen te sluiten en uit te breiden.

Bedrijven die zich willen aansluiten bij LiVE zullen geregistreerd moeten staan in Thailand en dienen te kwalificeren als venture capital investeerder, institutioneel investeerder, zakelijke venture capital investeerder of een investeerder met een jaarlijks inkomen van meer dan 4 miljoen Thaise Baht ($125.000) of gecombineerde activa met een waarde van meer dan 50 miljoen Thaise Baht ($1,5 miljoen).

SET voorzitter Kesara Manchusree voegde toe:

Het LiVE platform zal een sleutelrol spelen in de groei van Thailand, met name door startups en kleine bedrijven de mogelijkheid te bieden om geld te werven via crowdfunding. Bedrijven kunnen LiVE gebruiken om een breder publiek te bereiken en via partnerships klantenbestanden te vergroten.

Satos

9/10

€10.632,40 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.578,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.484,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.581,70 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.702,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.842,40 Kopen
Laatste nieuws