Timo Bult Timo Bult
23/03/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2021 19:05

Uniswap kondigt grote update aan voor exchange; een hoger rendement voor geldschieters

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Uniswap kondigt grote update aan voor exchange een hoger rendement voor geldschieters

Foto: Morrowind/Shutterstock

De grootste gedecentraliseerde cryptocurrency exchange Uniswap heeft eindelijk de details van Uniswap v3 gepubliceerd! De nieuwe versie van het platform richt zich op het efficiënter maken van Uniswap. Daarnaast zullen liquidity providers (LP’s) voor een specifieke range liquiditeit kunnen bieden en zo meer rendement kunnen verdienen.

In de aankondiging valt te lezen dat de huidige versie, gelanceerd in mei 2020, tot nu toe al $135 miljard aan handelsvolume heeft verwerkt. Uniswap is veruit de grootste DEX ter wereld en is daarmee goed voor 20 tot 25% van het totaal aantal transacties op Ethereum (ETH), het blockchain-platform waarop Uniswap draait.

V3 is de nieuwste versie van Uniswap. De upgrade zal op 5 mei op Ethereum gelanceerd worden. Kort hierna zal een lancering op Optimism, een layer 2 schalingsoplossing, volgen. Wat is er nieuw aan v3?

De update pakt ingewikkelde mechanismen aan die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat het platform efficiënter wordt en er minder slippage optreedt. Slippage is het verschil tussen de prijs van de geplaatste bestelling en de daadwerkelijk betaalde prijs. V3 moet de slippage verkleinen door LP’s de mogelijkheid te geven voor slechts een specifieke prijszone liquiditeit te bieden:

“Geconcentreerde liquiditeit, Individuele LP’s gedetailleerde controle geven over aan welke prijsklassen hun kapitaal wordt toegewezen. Individuele posities worden samengevoegd tot een enkele pool en vormen een gecombineerde curve waartegen gebruikers kunnen handelen”

LP’s kunnen zo liquiditeit bieden met tot 4000x betere kapitaalefficiëntie in vergelijking met Uniswap v2, met een hoger rendement op hun kapitaal tot gevolg. Al met al zal het weinig doen aan hoeveel gas, de transactiekosten op Ethereum, er nodig is voor transacties op Uniswap. De lancering op Optimism zal transacties echter goedkoper maken.

Het nieuws zorgt voor een flinke toename aan handelsvolume van de uniswap (UNI) koers. Toch heeft de crypto moeite om boven de $35 uit te komen. De koers werd hier enkele uren geleden fel afgewezen waarmee UNI weer meer dan 8% in waarde terug zakte. Een explosieve uitbraak na het grote nieuws blijft dus vooralsnog uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie