Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 19:00

Verliezen door crypto hacks vele malen minder dan vorig jaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ViChizh/Shutterstock

Het eerste kwartaal is alweer bijna achter de rug en dat is dan ook een goed meetmoment voor bepaalde statistieken binnen de crypto wereld. Een rapport van De.Fi laat dan ook zien dat er in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk minder geld is verloren door scams en exploits dan in 2022.

Nieuwe baas van failliete cryptobeurs FTX heeft bizar uurloon
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto hacks in eerste kwartaal

In totaal is er $372 miljoen aan geld verloren als gevolg van scams en exploits in het eerste kwartaal. Vorig jaar werd er een totaal verlies van $1,2 miljard geregistreerd, wat betekent dat er dit jaar 71% minder buit is gemaakt door crypto hackers.

Het bedrag dat verloren ging door scams en exploits vertoonde een gestage groei van januari tot maart. De $14,6 miljoen die in de eerste maand van het jaar werd geregistreerd groeide in februari namelijk met 875% en bereikte $142,4 miljoen. In maart groeide dit bedrag nog eens met 50% tot een totaal van $215 miljoen.

Het rapport merkte op dat Euler Finance, BonqDAO en CoinDeal het meest hebben bijgedragen aan het bedrag dat verloren is gegaan in de afgelopen drie maanden. Het totale bedrag dat door Euler Finance en BonqDAO is verloren, bedroeg $317 miljoen. Dit staat ook wel gelijk aan 85% van de totale verliezen sinds januari.

Ook liet het rapport weten dat flash loan attacks resulteerden in de grootste verliezen, terwijl problemen met oracles volgden als nummer twee. Euler Finance werd op 13 maart getroffen door een flash loan attack en BonqDAO werd op 2 februari slachtoffer door oracles problemen.

Getroffen blockchains

De verschillende aanvallen kunnen uiteraard ook gecategoriseerd worden op alle verschillende blockchains. Hieruit blijkt vervolgens dat de BNB Chain (BNB) het meest populaire doelwit is voor crypto criminelen. In totaal leed de blockchain van Binance aan 18 van de in totaal 47 aanvallen, wat betekent dat meer dan 38% van alle aanvallen op deze blockchain plaatsvonden.

Ethereum (ETH) staat op nummer twee met een totaal van 10 aanvallen en Arbitrum, een layer-2 schaaloplossing bovenop Ethereum, mag zichzelf als nummer drie kronen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie