Simon Bosch Simon Bosch
15/08/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2023 10:00

Vooral bitcoin populair bij investeerders, blijkt uit nieuwe data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vooral bitcoin populair bij investeerders, blijkt uit nieuwe data

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Niet lang nadat crypto-investeringsfondsen in juli explosief zijn gegroeid zagen we de eerste tekenen van krimp weer de kop op steken. Een paar weken geleden werd de kapitaalvlucht nog iets groter, maar twee weken geleden is nog veel meer geld vertrokken. Maar inmiddels zijn we weer getuige van een lichte groei.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto fondsen groeien weer door dalende inflatie

Dat schrijft CoinShares, die elke week monitort hoe zijn eigen beursgenoteerde crypto-fondsen en de belangrijkste fondsen van andere aanbieders ervoor staan. Afgelopen week zijn de gemeten Exchange Traded Products (ETP’s) met 28,5 miljoen dollar gegroeid.

CoinShares denkt dat de groei komt doordat de Amerikaanse inflatie langzaam afkoelt. Dat zorgt voor de hoop dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, kan stoppen met het verhogen van de rentes. Investeerders lijken dit te zien als positief voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies.

Zoals meestal kwam het overgrote deel van het geld weer bij bitcoin (BTC) terecht – 27 miljoen dollar om precies te zijn. Ondertussen krompen de ETP’s die short zijn op bitcoin (en dus in prijs stijgen als bitcoin in waarde daalt) met 2,7 miljoen dollar.

Advertisement

Interesse in bitcoin groter, XRP bleef sterk

Ethereum-ETP’s groeiden met 2,5 miljoen dollar. XRP en Solana (SOL) zijn opnieuw sterk gebleven, alhoewel de inflows van respectievelijk 0,5 miljoen dollar en 0,4 miljoen dollar erg beperkt waren. De enige andere altcoin die ook nadrukkelijk in de plus stond was litecoin (LTC), met een groei van 0,1 miljoen dollar. Van de meeste overige coins was er geen verandering.

Twee weken geleden lag de nadruk volgens CoinShares juist erg op altcoins, dat waren namelijk de enige bronnen van groei. Bitcoin-ETP’s zijn toen immers flink gekrompen. De hernieuwde focus op bitcoin van afgelopen week suggereert dat investeerders weer bitcoin verkiezen boven altcoins.

De ETP-aanbieder constateert bovendien dat het totale volume in de markt nog steeds erg laag ligt. Toch was de interesse in crypto groot genoeg om een lichte groei te veroorzaken. Veel betekent de groei nog niet. De groei vertegenwoordigt immers maar 0,08% van het totale bedrag dat de gemeten fondsen beheren, dat ligt namelijk op meer dan 36 miljard dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement