Ivo Melchers Ivo Melchers
27/09/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 08:00

Wéér een grote exchange vertrekt uit Nederland, Bitvavo vangt op

Nieuws
Wéér een grote exchange vertrekt uit Nederland, Bitvavo vangt op

Foto: Boumen Japet/Shutterstock

De Amerikaanse crypto exchange Gemini gaat ons kikkerlandje verlaten. Vanwege eisen die De Nederlandse Bank stelt, besluit het om ’s werelds grootste cryptobeurs Binance achterna te gaan dat eerder dit jaar ook al haar operaties in Nederland stil moest leggen. Het vertrek van twee grote beurzen in een paar maanden tijd duidt op een strenge handhaving van de crypto-regulering in ons land.

Gemini beveelt Nederlandse klanten aan om activa over te dragen aan Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land. Alle nieuwe gebruikers kunnen nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Als je je aanmeldt via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account die je vervolgens aan iedere crypto kunt besteden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitvavo verwelkomt Gemini gebruikers

Gemini heeft gisteren een e-mail eruit gestuurd waarin het nieuws bekend werd gemaakt. Specifiek kondigde het aan dat het op 17 november een punt zal zetten achter haar operaties in Nederland. Gemini roept klanten dan ook op om alle fondsen op te nemen van hun Gemini-rekening vóór deze datum.

Gemini verbreekt de banden met de Nederlandse markt echter niet volledig. In de e-mail verduidelijkt het dat het wil voldoen aan de Europese Markets in Crypto-Assets (MiCa) wetgeving. Zodra dit is bereikt, zijn ze van plan de activiteiten in Nederland te hervatten.

Nederlandse Gemini-gebruikers zijn vanzelfsprekend met name gefocust op een veilige overdracht naar een nieuwe thuisbasis. Zoals eerder benoemd wordt Bitvavo aanbevolen door de in New York gevestigde beurs. Daarnaast schrijft Gemini in de aankondigingsmail dat er geen handelskosten worden gerekend bij opnames van activa.

Bitvavo verwelkomt gebruikers van Gemini met open armen en heeft een pagina op haar website toegewijd om het overdrachtsproces stap-voor-stap uit te leggen.

Advertisement

Nederlandse crypto exodus

Het nieuws komt slechts drie maanden nadat Binance ook al gedwongen werd om te vertrekken uit ons land. Binance was namelijk niet in staat een zogenoemde virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen.

De exodus weerspiegelt een bredere trend van aanscherping van de crypto-regulering in ons land. De beperkingen van DNB maken deel uit van de inspanningen van Nederland om zich aan te sluiten bij MiCa, dat de crypto-wetgeving in de EU-lidstaten probeert te standaardiseren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement