Rico Engelbarts
20/06/2018 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2018 10:33

Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb gehackt, dieven stelen $30 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid_koreaanse_cryptocurrency_exchange_bithumb_hack_30_miljoen_dollar

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb heeft stortingen en opnames opgeschort nadat het $30 miljoen aan cryptocurrencies verloor als gevolg van een schijnbare hack.
Het in Seoul gevestigde bedrijf, ooit ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, kondigde vandaag aan dat voor $30 miljoen aan niet nader genoemde cryptocurrencies van het platform is gestolen.
Het is niet duidelijk op welk tijdstip de diefstal plaatsvond, maar Bithumb schortte om 01:53 Nederlandse tijd stortingen op en begon onmiddellijk al haar fondsen over te dragen aan cold wallets om verdere verliezen te voorkomen. De exchange tweette het volgende:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

De diefstal is vermoedelijk gebeurd als gevolg van een hack, hoewel de exchange dit niet officieel heeft bevestigd. Gezien de relatief kleine omvang van de diefstal, is het waarschijnlijk dat een hacker toegang heeft weten te krijgen tot een op het internet aangesloten “hot wallet” voor één van de minder verhandelde assets die op het platform gelist zijn.
Bithumb zei dat het bedrijf alle verliezen zal dekken, zodat gebruikers niet getroffen worden, afgezien van het tijdelijk onvermogen om hun bezittingen te verplaatsen. Stortingen en opnames zijn opgeschort vanaf 02:58.
Bithumb staat momenteel op de zesde plaats als ‘s werelds en tweede plaats als Korea’s grootste cryptocurrency-exchange, met een dagelijks handelsvolume van iets meer dan $330 miljoen, volgens CoinMarketCap.
Het incident markeerde de tweede keer dat een Zuid-Koreaanse exchange werd gehackt deze maand. Minder dan twee weken geleden verloor het minder bekende Coinrail ongeveer $37,2 miljoen aan coins, waaronder een aantal ERC-20 tokens.
De Bitcoin-prijs daalde bijna $200 in het uur na de hack en wist veel van het herstel die de markten in de afgelopen 48 uur hadden gezien teniet te doen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie