Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb gehackt, dieven stelen $30 miljoen

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb heeft stortingen en opnames opgeschort nadat het $30 miljoen aan cryptocurrencies verloor als gevolg van een schijnbare hack.

- Advertentie -

Het in Seoul gevestigde bedrijf, ooit ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, kondigde vandaag aan dat voor $30 miljoen aan niet nader genoemde cryptocurrencies van het platform is gestolen.

Het is niet duidelijk op welk tijdstip de diefstal plaatsvond, maar Bithumb schortte om 01:53 Nederlandse tijd stortingen op en begon onmiddellijk al haar fondsen over te dragen aan cold wallets om verdere verliezen te voorkomen. De exchange tweette het volgende:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

De diefstal is vermoedelijk gebeurd als gevolg van een hack, hoewel de exchange dit niet officieel heeft bevestigd. Gezien de relatief kleine omvang van de diefstal, is het waarschijnlijk dat een hacker toegang heeft weten te krijgen tot een op het internet aangesloten “hot wallet” voor één van de minder verhandelde assets die op het platform gelist zijn.

Bithumb zei dat het bedrijf alle verliezen zal dekken, zodat gebruikers niet getroffen worden, afgezien van het tijdelijk onvermogen om hun bezittingen te verplaatsen. Stortingen en opnames zijn opgeschort vanaf 02:58.

Bithumb staat momenteel op de zesde plaats als ‘s werelds en tweede plaats als Korea’s grootste cryptocurrency-exchange, met een dagelijks handelsvolume van iets meer dan $330 miljoen, volgens CoinMarketCap.

- Advertentie -

Het incident markeerde de tweede keer dat een Zuid-Koreaanse exchange werd gehackt deze maand. Minder dan twee weken geleden verloor het minder bekende Coinrail ongeveer $37,2 miljoen aan coins, waaronder een aantal ERC-20 tokens.

De Bitcoin-prijs daalde bijna $200 in het uur na de hack en wist veel van het herstel die de markten in de afgelopen 48 uur hadden gezien teniet te doen.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.823,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.893,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.912,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.928,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.097,50 Kopen
Laatste nieuws

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed...

0
Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....