Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Websites geven verkeerde circulerende voorraad weer van tenminste drie cryptocurrencies

Websites geven verkeerde circulerende voorraad weer van tenminste drie cryptocurrencies

Grote coin tracking websites zoals Coinmarketcap en Livecoinwatch blijken de circulerende voorraad van tenminste drie cryptocurrencies verkeerd op hun site te hebben staan. Gezien experts en beleggers binnen de industrie dergelijke websites gebruiken, moeten deze gegevens altijd kloppen.

Een van de crypto’s waarvan de voorraad niet correct wordt weergegeven is Ripple (XRP). Volgens Coinmarketcap is de voorraad van deze coin 40.794 miljard en gezien het feit dat de totale voorraad van Ripple 99.991 miljard is, denkt men dat meer dan de helft van de coins nog niet in circulatie is. Het getal dat Coinmarketcap op haar site heeft staan klopt echter maar gedeeltelijk.

- Advertentie -

Een deel van de XRP is namelijk vastgezet in contracten, wat betekent dat ze niet verhandeld worden. De coins zijn dus in principe wel in circulatie, maar niet te verhandelen voor beleggers. Tracking-sites zoals Coinmarketcap en Livecoinwatch zouden daarom hun gegevens aan moeten passen om het daadwerkelijke te verhandelen aantal XRP dat in circulatie is weer te geven.

Vrijwel alle websites, zoals Coincap, Coinmarketcap, Livecoinwatch en WorldCoinIndex, tonen de verkeerde XRP-voorraad. Echter is niet alleen de informatie omtrent XRP incorrect.

De informatie over de voorraad van NulleX, bekend van het Null protocol, blijkt ook niet te kloppen. Datzelfde geldt voor DENT, een crypto die onlangs zijn eigen mobiele data exchange lanceerde. Mogelijk kloppen de gegevens van nog meer cryptocurrencies niet, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.351,04 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.240,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.287,18 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,12 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.302,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...