Rico Engelbarts
06/01/2019 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2019 17:04

Websites geven verkeerde circulerende voorraad weer van tenminste drie cryptocurrencies

Nieuws
websites_geven_verkeerde_circulerende_voorraad_weer_van_tenminste_drie_cryptocurrencies

Grote coin tracking websites zoals Coinmarketcap en Livecoinwatch blijken de circulerende voorraad van tenminste drie cryptocurrencies verkeerd op hun site te hebben staan. Gezien experts en beleggers binnen de industrie dergelijke websites gebruiken, moeten deze gegevens altijd kloppen.
Een van de crypto’s waarvan de voorraad niet correct wordt weergegeven is Ripple (XRP). Volgens Coinmarketcap is de voorraad van deze coin 40.794 miljard en gezien het feit dat de totale voorraad van Ripple 99.991 miljard is, denkt men dat meer dan de helft van de coins nog niet in circulatie is. Het getal dat Coinmarketcap op haar site heeft staan klopt echter maar gedeeltelijk.
Een deel van de XRP is namelijk vastgezet in contracten, wat betekent dat ze niet verhandeld worden. De coins zijn dus in principe wel in circulatie, maar niet te verhandelen voor beleggers. Tracking-sites zoals Coinmarketcap en Livecoinwatch zouden daarom hun gegevens aan moeten passen om het daadwerkelijke te verhandelen aantal XRP dat in circulatie is weer te geven.
Vrijwel alle websites, zoals Coincap, Coinmarketcap, Livecoinwatch en WorldCoinIndex, tonen de verkeerde XRP-voorraad. Echter is niet alleen de informatie omtrent XRP incorrect.
De informatie over de voorraad van NulleX, bekend van het Null protocol, blijkt ook niet te kloppen. Datzelfde geldt voor DENT, een crypto die onlangs zijn eigen mobiele data exchange lanceerde. Mogelijk kloppen de gegevens van nog meer cryptocurrencies niet, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie