Rico Engelbarts
18/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2020 06:03

Zaak tussen Ethereum (ETH) oprichter Buterin en Satoshi-claimer Wright gaat niet door

Nieuws
Zaak tussen Ethereum (ETH) oprichter Buterin en Satoshi-claimer Wright gaat niet door

Craig Wright, die al langere tijd beweert de enige echte vader te zijn van Bitcoin (BTC), stopt met de rechtszaak tegen Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum (ETH). Dit hebben beide partijen aangegeven. Dit was een van de van de vijf rechtszaken die Wright heeft aangespannen tegen mensen die twijfelen aan zijn bewering dat hij Satoshi Nakamoto is.
Buterin werd aangeklaagd door Wright nadat hij had gezegd: “Waarom krijgt deze fraudeur spreektijd op deze conferentie” toen Wright een spreker was op Deconomy 2018 in Seoul. Buterin had verder met andere crypto-experts gepraat en zij hadden ook hun twijfels bij de uitspraken van Wright. Zij zouden bewijs hebben dat wat hij zei niet klopte. Nadat Buterin geen reactie had gegeven op het verzoek dat op 12 april was ingediend waarin werd gevraagd of Buterin zijn opmerkingen wilden terugnemen, heeft de advocaat van Wright een formeel claimformulier ingediend tegen Buterin in de V.K.
Buterin geeft echter aan dat het niet verder ging dan dat. De rechtszaak bleef uit. Wright’s kant van het verhaal verliep echter net iets anders, zij gaven aan dat Buterin ervoor koos om niet aangeklaagd te worden. Zij gaven aan dat zij Vitalik hadden uitgenodigd om mee te doen aan de zaak in Engeland, maar hij op zijn recht stond en de uitnodiging had afgewezen. Het was daardoor niet mogelijk om een lasterzaak aan te spannen door S.9 van de “Defamation Act 2013”.
Sectie 9 van de Defamation Act 2013 gaat over het voorkomen van smaad. Het zorgt ervoor dat er geen rechtszaken worden aangespannen puur om misbruik te maken van de definitie van smaad. Bij deze zaak zou het Wright een voorsprong geven, echter zorgt deze wet ervoor dat hij juist eerst zou moeten bewijzen dat hij daadwerkelijk Satoshi is en dat Buterin ongelijk heeft.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie