Coinbase review

Coinbase is een Amerikaanse crypto exchange met meer dan 100 miljoen gebruikers in ruim 100 landen, die onder andere bekendstaat als het eerste beursgenoteerde cryptoplatform.

Naar Coinbase

Beursgenoteerde exchange

Eenvoudig in gebruik

Registratie binnen enkele minuten

Sterke klantenservice

Veilig beursplatform

Actief sinds 2012

Uitstekend gereguleerd

Veel handelsparen

Hoge transactiekosten

Telefonisch onbereikbaar

Over

Navigeer snel naar …

Coinbase Coinbase Coinbase Coinbase Coinbase

Klantbeoordeling

Gebruikers van het platform omschrijven Coinbase als een betrouwbare crypto exchange, waar met name de klantenservice en de eenvoud van het platform de uitblinkers zijn. Voor beginners zijn dat de ideale omstandigheden om kennis te maken met de magische wereld van cryptocurrencies.

scoort een 1,5 uit 8.644 reviews.

1,5
coinbase_review_klant_beoordeling

Onze ervaring

coinbase_review_onze_ervaring_beurs

Het aantrekkelijke aan Coinbase is dat het een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming is. Om die reden staat Coinbase onder grote druk om zich netjes aan de regels te houden en moeten ze in extreme mate openbaar zijn over hun financiële gezondheid. Die transparantie geeft Coinbase wat ons betreft een streepje voor op verschillende concurrerende beursplatform waarvoor dat niet geldt. Uiteindelijk is het belangrijk om een veilig gevoel te hebben bij de crypto exchange waar jij voor kiest.

Als tweede kunnen we niet heen om de gebruikerservaring bij Coinbase. Er zijn binnen de industrie maar weinig crypto exchanges die kunnen tippen aan het platform van Coinbase. Dat is niet gek als je bedenkt dat Coinbase een miljardenbedrijf is en veel kapitaal tot zijn beschikking heeft om de gebruikerservaring te verbeteren. Alles is tot in de puntjes geregeld bij de beurs van CEO Brian Armstrong. Ook op dit vlak valt er weinig aan te merken op het populaire handelsplatform.

Wat Coinbase ook een interessante partij maakt, is het feit dat ze zich steeds meer mengen in de ontwikkeling van de industrie. Zo helpen de ontwikkelaars van Coinbase op dit moment mee met de laatste upgrades voor Ethereum en zijn ze ook voor andere projecten actief. Volgens Brian Armstrong is dat logisch, omdat zijn bedrijf immers leeft van het succes van de crypto-industrie. Dat neemt niet weg dat het nobel is, want Coinbase is niet gedwongen om te helpen.

Als laatste willen we nogmaals aanstippen dat Coinbase al sinds 2012 actief is in de markt. Het feit dat de beurs al meer dan tien jaar bestaat, pleit voor de betrouwbaarheid van het platform. Dat dit belangrijk is bleek wel uit het omvallen van FTX in 2022, een crypto exchange die pas sinds 2019 bestond. FTX kwam snel en is nog sneller van het podium verdwenen. Coinbase lijkt wat dat betreft een partij van de lange adem.

Handelskosten bij Coinbase

Coinbase is op het gebied van handelskosten geen goedkope partij. Voor een transactie van tussen de 0 en 10.000 dollar betaal je bij het Amerikaanse handelsplatform 0,40% tot 0,60%. Vervolgens gaan de transactiekosten in een staffel omlaag. 

Coinbase is dus zeker geen goedkope partij, maar dat compenseren ze met gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Uiteindelijk is het aan jou als de gebruiker om te bepalen wat er belangrijker is. Een paar procent besparen op de handelskosten of een groter gevoel van veiligheid.

Laag Taker fee Maker fee
$0-$10.000 0,60% 0,40%
$10.000-$50.000 0,40% 0,25%
$50.000-$100.000 0,25% 0,15%
$100.000-$1.000.000 0,20% 0,10%
$1.000.000-$15.000.000 0,18% 0,08%
$1.000.000-$75.000.000 0,16% 0,06%
$75.000.000-$250.000.000 0,12% 0,03%
$250.000.000-$400.000.000 0,08% 0%
$400.000.000+ 0,05% 0%
coinbase_review_CTA

Koop gemakkelijk crypto met iDEAL

Maak gratis een account aan

Het platform van Coinbase ziet er gelikt en professioneel uit.
– Crypto Insiders

Klantenservice bij Coinbase

Als één van grootste partijen van de industrie is het voor Coinbase belangrijk om zijn klantenservice op orde te hebben. Gelukkig kunnen we zeggen dat dit inderdaad het geval is. Als je een probleem hebt bij Coinbase, dan kun je in eerste instantie terecht in een rijke database van vragen en antwoorden.

Zit jouw vraag daar niet bij? Dan is het mogelijk om binnen 1 minuut in gesprek te raken met een medewerker van Coinbase die jouw probleem voor je oplost. 

De Coinbase app

Beoordeling Coinbase app

  • Intuïtieve interface
  • Ruim aanbod van munten
  • Snel handelen
  • Overal beschikbaar
  • Meerdere betaalmethodes
  • Duidelijk koersoverzicht
  • Klantenservice in je broekzak
  • Coinbase & Coinbase Pro

Beoordeling Coinbase app

Alle grote jongens hebben tegenwoordig een mobiele applicatie en daar is Coinbase geen uitzondering op. In de app van het beursplatform is het mogelijk om aan- en verkopen te doen, maar ook om de koersen in de gaten te houden en kun je koerssignalen instellen.

Coinbase Earn

Coinbase Earn is een manier om jouw cryptovermogen aan het werk te zetten. Je kunt via Coinbase verschillende Proof-of-Stake munten staken, maar ook een rendement vangen op andere munten. Hierbij moet je denken aan stablecoins als USD Tether en USD Coin.

coinbase_app_screenshots_869x652

Stap 1

De registratie bij Coinbase is een fluitje van een cent. In eerste instantie vragen ze om wat basisgegevens als je voornaam, achternaam, e-mailadres en moet je natuurlijk een wachtwoord instellen.

Stap 2

Vervolgens moet het beursplatform een verplichte verificatie met je doorlopen. Hiervoor heb je onder andere een geldig identiteitsbewijs nodig. Tegenwoordig zijn deze processen zo snel, dat je binnen enkele minuten aan de slag kunt.

Stap 3

Als laatste moet je natuurlijk fiatgeld of crypto op het beursplatform storten zodat je aan de slag kunt op het handelsplatform. Alles bij elkaar kan jouw crypto-avontuur binnen enkele minuten beginnen bij Coinbase.

Veiligheid

Als jij ervoor kiest om jouw zuurverdiende crypto-vermogen bij een beursplatform onder te brengen, dan is veiligheid natuurlijk het belangrijkste vraagstuk. Wat dat betreft zit je bij Coinbase wel goed. Het beursplatform is al vanaf 2012 actief en staat sinds de beursgang in 2021 onder scherp toezicht in de Verenigde Staten.

Coinbase is misschien niet het goedkoopste platform ter wereld, maar mag zich wel tot de veiligste crypto exchanges van de industrie rekenen. Na de implosie van FTX kunnen we zeggen dat die status ook wat waard is.

Zekerheid bestaat niet in de cryptowereld, maar alles bij elkaar valt er op dit onderdeel weinig af te dingen bij Coinbase. Als je vooral op zoek bent naar een veilig platform, dan is Coinbase wat ons betreft zeker een beursplatform die op jouw lijstje hoort.

Track record

Coinbase bestaat al sinds 2012 en staat sinds 2021 onder scherp toezicht in de Verenigde Staten.

Veiligheid voorop

Coinbase is een van de meest veilige crypto-handelsplatformen die er zijn.

Storten op Coinbase

Bekijk in deze video hoe je geld stort op je Coinbase account

Nieuws over Coinbase
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

Veel gestelde vragen

Het is bij Coinbase mogelijk om met iDEAL te betalen en je euro-tegoeden op het platform op te laden. Dankzij de integratie met iDEAL staan deze tegoeden direct op je account.

Om aan alle wet- en regelgeving te voldoen is het verplicht om een korte verificatie te doorlopen bij Coinbase. Maar maak je geen zorgen, dat is binnen een paar minuten gepiept.

Het is mogelijk om Coinbase te gebruiken vanaf de leeftijd van 18 jaar. Ben je jonger en wil je op Coinbase handelen? Dan moet je dat met je ouders afstemmen.

Het doel van Coinbase is om het voor de hele wereld mogelijk te maken om in cryptocurrencies te handelen. Uiteraard is Coinbase dan ook beschikbaar voor gebruikers in België.

Coinbase maakt het staken van cryptocurrencies heel eenvoudig. Je hebt geen technische kennis nodig, waardoor het staken van je vermogen een kwestie van een paar klikken is.

2FA is een manier om je account van een extra beschermingslaag te voorzien. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk na je registratie te activeren, zodat jij optimaal beschermd bent tegen hackers.