Coinmerce review

Coinmerce is een Nederlandse crypto exchange die voornamelijk focust op gebruiksvriendelijkheid. Het is in heel Europa actief, verwelkomt alle ervaringsniveaus en heeft een aanbod van meer dan 200 cryptocurrencies.

Naar Coinmerce

Groot aanbod

Nederlandse exchange

App op IOS en Android

Geautomatiseerd handelen

Coinmerce Earn

Staking

Hoge handelskosten

Telefonisch onbereikbaar

Weinig ondersteunde cryptomunten voor staking

Geen geavanceerde functies

Over Coinmerce

Coinmerce is sinds 2017 uitgegroeid tot een cryptobeurs die in heel Europa actief is. Het focust vooral op ‘gebruiksvriendelijkheid’ en is dan ook toegankelijk voor alle ervaringsniveaus. Met meer dan 200 verschillende cryptovaluta heb je ruime keuze om jouw portfolio op te bouwen. Verder biedt Coinmerce verschillende opties aan om je cryptovermogen te laten groeien door middel van ‘Coinmerce Earn’, staking en trading bots.

Coinmerce staat tevens geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en is daarmee onderworpen aan het toezicht van onze centrale bank. Het moet dus voldoen aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving en dit tilt de betrouwbaarheid van de exchange tot een hoger niveau.

Navigeer snel naar …

Coinmerce Coinmerce Coinmerce Coinmerce Coinmerce

Klantbeoordeling

De beoordeling van Coinmerce op Trustpilot is 3,6 sterren (van de 5) op basis van 608 reviews. Uit deze recensies blijkt dus dat klanten de exchange als gemiddeld positief ervaren en over het algemeen tevreden zijn. Een keerzijde is echter wel dat 608 reviews relatief weinig is.

Coinmerce scoort een 3,6 uit 608 reviews.

3,6
Coinmerc Coinmerc Coinmerc Coinmerc Coinmerc
coinmerce_review_klantbeoordeling

Onze ervaring

Een groot voordeel aan Coinmerce is het grote aanbod aan verschillende soorten cryptocurrencies. Het heeft beschikking over 200 verschillende cryptocurrencies en dit aanbod blijft alleen maar groeien over de jaren heen. Mocht je interesse hebben in een bepaalde cryptomunt dan is de kans groot dat deze je deze op Coinmerce kunt aanschaffen. Naast het handelen, wat tevens geautomatiseerd kan, is het ook mogelijk om een extra rendement te verdienen door jouw cryptomunten uit te lenen of te staken.

Een nadeel aan Coinmerce zijn de relatief hoge handelskosten op het platform. De transactiefee ligt normaal gesproken tussen de 0,4 en 2,5% van de transactie. Bij cryptocurrencies met een zeer laag volume kan de fee soms zelfs nog iets hoger zijn. In vergelijking tot andere (Nederlandse) platformen zul je dus wel wat extra’s betalen aan transactieskosten bij Coinmerce.

De betrouwbaarheid van Coinmerce spreekt ons ook tevens erg aan. Doordat Coinmerce geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank is het dus onderworpen aan Nederlands toezicht en verder moet het voldoen aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving. Een andere bijdrage aan deze betrouwbaarheid is de uitstekende klantenservice van Coinmerce. Deze klantenservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en kunnen al jouw vragen in zowel het Engels als Nederlands beantwoorden.

Zowel de website als de app zijn erg eenvoudig te bedienen. Zoals eerder vernoemd is de voornaamste focus van Coinmerce gebruiksvriendelijkheid. Dit komt dan ook zeker heel duidelijk naar voren in de website en de app. Ze zijn beiden erg overzichtelijk, fijn af te lezen en functioneren snel. Ook blijft het naar onze mening erg fijn dat alles in het Nederlands is. Daarnaast is de mobiele app beschikbaar voor zowel Android als iOS wat ook een duidelijk pluspunt is.

Handelskosten bij Coinmerce

Het onderwerp van handelskosten is al eerder voorbij gekomen op deze pagina over Coinmerce. De handelskosten zijn namelijk in verhouding tot andere crypto exchanges wat aan de dure kant. In principe betaal je tussen de 0,4 en 2,5% aan handelskosten per transactie. Wanneer je van plan bent om met enige regelmaat trades te plaatsen, dan zul je op een ander platform een stuk goedkoper uit zijn. Je wordt altijd vooraf op de hoogte gebracht over de transactiekosten wat je moet betalen.

Minimale opname Transactiekosten
Bitcoin 0,001 0,00021
Ethereum 0,0098 0,001008
Cardano 10 0,84
Tron 2 1,05
coinmerce_review_CTA

Gericht op eenvoud

Meld je gemakkelijk aan bij Coinmerce

De Coinmerce app

Beoordeling Coinmerce app

  • Beschikbaar voor iOS en Android
  • Meerdere betaalmethoden
  • Overzichtelijk
  • Real-time koersen
  • Eenvoudig
  • Staking
  • Koppeling externe wallets
  • Portfolio tracker

Beoordeling Coinmerce app

Via de mobiele app, verkrijgbaar op zowel Android als IOS, kun je eenvoudig cryptocurrencies kopen en verkopen. Ook kan je op een simpele en overzichtelijke manier de koersen en je portfolio in de gaten houden.

Coinmerce Earn

Coinmerce Earn is een manier om ´passief inkomen´ te verdienen met jouw cryptomunten. Echter is hier wel veel risico aan verbonden aangezien Coinmerce jouw cryptomunten uitleent aan derden die daar vervolgens risico mee nemen. Coinmerce krijgt hiervoor een rente/percentage uitgekeerd waar jij weer een deel van krijgt.

coinmerce_app_screenshots_869x652

Stap 1

Het aanmeldproces van Coinmerce stelt niet zo veel voor en is dan ook zo gebeurd. Allereerst moet je een account aanmaken door je persoonlijke gegevens in te vullen en een wachtwoord te verzinnen.

Stap 2

Nadat je een account hebt geopend is het zaak om een aantal verificaties te doorlopen voordat je je eerste cryptomunten kunt kopen. Net als elke andere Nederlandse exchange moet Coinmerce exact weten met wie ze zaken doen.

Stap 3

Tijdens de verificatie moet Coinmerce enkele zaken als je bankrekening en je legitimatiebewijs verifiëren. Zo zal er om een selfie gevraagd worden waar jij met je legitimatiebewijs op staat. Na deze verificatie is het alleen nog een kwestie van geld overmaken en je crypto-avontuur kan beginnen.

Liever kijken dan lezen?

Bekijk hier hoe Coinmerce je account veilig houdt

Veel gestelde vragen

Het is bij Coinmerce mogelijk om te betalen met toonaangevende Europese betaaloplossing, waaronder iDEAL. Hiermee kun je veilig, snel en betrouwbaar je geld overmaken naar je account op Coinmerce.

Voordat je je cryptomunten kunt kopen is een verificatieproces vereist. Dit proces is echter zeer eenvoudig en kost slechts enkele minuten. Je persoonsgegevens zullen tevens nooit gebruikt worden zonder jouw toestemming.

Tijdens het verificatieproces dien je aan te tonen dat je een leeftijd hebt van 18 jaar of ouder. Als je nog geen 18 bent zul je nog even moeten wachten of je zou het kunnen afstemmen met je ouders.

De diensten van Coinmerce zijn beschikbaar voor iedereen uit Nederland, België of een ander Europees land die geïnteresseerd is in het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Bij Coinmerce is het mogelijk om jouw Cardano (ADA), Polkadot (DOT) en Solana (SOL) te staken om zo rente te ontvangen. Coinmerce heeft aangegeven dat het in de toekomst voor meer cryptocurrencies staken zal ondersteunen.

Twee-factor authenticatie (2FA) is een beveiligingsproces waarbij je een ‘authenticator code’ gebruikt als je in wilt loggen, om je account bij Coinmerce extra goed te beveiligen. Deze code wordt gemaakt op een authenticator app op je telefoon.