Beveiligd transport

Betalen met iDEAL

Beheer je portefeuille online

Op ieder moment edelmetaal verkopen

Telefonisch bereikbaar

100% juridisch eigendom

Koop fysiek goud

Een eigen app

Over GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlands handelshuis waar je terechtkunt voor het kopen en verkopen van goud, zilver en platinum. Wat deze onderneming uniek maakt in Nederland is de wijze waarop ze dat doen. De edelmetalen die je koopt, bewaart het namelijk voor jou in een fysieke kluis naar keuze in Amsterdam, Frankfurt of Zürich.

Waar je bij alle andere aanbieders zelf verantwoordelijk bent voor het beheer, neemt GoldRepublic dat dus helemaal voor jou over. Het gave hieraan is dat je daadwerkelijk eigenaar wordt van een deel van een goudbaar, die bijvoorbeeld ligt opgeslagen in het Zwitserse Zürich.

In de mobiele applicatie van GoldRepublic kun je precies zien welke baren (gedeeltelijk) op jouw naam staan. Dankzij deze unieke werkwijze heb je veel meer het gevoel dat het goud echt van jou is.

De ruim 224 reviews geven het platform gemiddeld 4.6 uit 5

Navigeer snel naar …

GoldRepublic GoldRepublic GoldRepublic GoldRepublic GoldRepublic

Klantbeoordeling

GoldRepublic heeft op Trustpilot een uitstekende score met 4,6 uit 5 sterren. Voornamelijk de klantenservice wordt benoemd bij positieve punten. Men krijgt snel antwoord en GoldRepublic blijkt goed bereikbaar.

GoldRepublic scoort een 4,6 uit 224 reviews.

4,6
GoldRepublic GoldRepublic GoldRepublic
gold_republic_review_klantbeoordelingen

Onze ervaring

gold_republic_review_onze_ervaring_eenvoudig_en_veilig

Het grote doel van GoldRepublic is om beleggen in fysiek edelmetaal zo eenvoudig mogelijk te maken. Daar is het platform met vlag en wimpel in geslaagd. Na het aanmaken van een account kun je snel van start. GoldRepublic biedt een spaarplan, waarmee je maandelijks automatisch een kleine hoeveelheid goud koopt. Dat goud bewaart GoldRepublic voor in een kluis in Zürich, Zwitserland, wat een heel veilig gevoel geeft.

Met het unieke spaarplan van GoldRepublic koop je eenvoudig iedere maand een paar gram fysiek goud. Het voordeel aan het spaarplan is dat daarmee de transactiekosten wat lager uitvallen. Normaal gesproken betaal je 1,0 procent en met het spaarplan 0,5 procent.

 

De transactiekosten bij GoldRepublic zijn relatief hoog. Je betaalt iets meer dan de spotprijs van goud, omdat GoldRepublic het daadwerkelijke fysiek aanhouden en voor je bewaart in een kluis. Je kunt ervoor kiezen om in beleggingsproducten te investeren die gekoppeld zijn aan de goudprijs, waarmee je iets goedkoper uit bent. Echter heb je je investering dan niet fysiek in een kluis liggen.

Als laatste geeft het op de een of andere manier ook een bijzonder gevoel dat er ergens in het Zwitserse Zürich een kluis is waar het fysieke goud ligt opgeslagen. Uiteindelijk is dat veiliger dan thuis.

gold_republic_review_CTA

De grootste van Nederland

Maak een account aan bij GoldRepublic en handel voordelig in goud, zilver & platinum

Ik kan gewoon de telefoon oppakken wanneer ik een vraag heb, dat vind ik heel handig.
– Anoniem

Klantenservice bij GoldRepublic

De klantenservice van GoldRepublic is op werkdagen per telefoon bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur en via de mail kun je altijd bij ze terecht. Daarin verschilt GoldRepublic van de meeste crypto exchanges, waar je vrijwel altijd terechtkunt in een live-chat.

Desondanks is dit voldoende voor een partij die de handel in fysieke edelmetalen mogelijk maakt. De markt voor goud, zilver en platina is een stuk minder ‘snel’ dan de cryptomarkt, waardoor de continue beschikbaarheid van de klantenservice geen vereiste is.

De GoldRepublic app

Beoordeling GoldRepublic app

  • Eenvoudig overzicht van je assets
  • Duidelijke koersoverzichten
  • Makkelijk kopen en verkopen
  • Geld toevoegen met iDEAL
  • Strak design
  • Applicatie straalt luxe uit
  • Intuïtieve interface
  • Intuïtieve interface

Beoordeling GoldRepublic app

Het feit dat GoldRepublic een applicatie heeft maakt het eenvoudig om altijd toegang te hebben tot je fysieke edelmetalen. Je kunt met de app vanuit je broekzak fysiek goud kopen en verkopen. Daarmee heeft GoldRepublic een streepje voor op de rest.

GoldRepublic app

gold_republic_app_screenshots_869x652

Stap 1

Het aanmeldproces van GoldRepublic is extreem eenvoudig. In eerste instantie maak je een account aan met wat basisgegevens. Hiermee krijg je toegang tot het web-platform en de mobiele applicatie.

Stap 2

Vervolgens is het zaak om wat belangrijke documenten aan te leveren. Die worden vervolgens gecontroleerd door GoldRepublic. Zodra deze zijn goedgekeurd kun je aan de slag op het platform en jouw avontuur in de wereld van de fysieke edelmetalen starten.

Stap 3

Als laatste is het natuurlijk van belang om geld te storten, zodat jouw investeringsreis bij GoldRepublic kan beginnen. Ook dit is in principe een kwestie van secondewerk dankzij de integratie van iDEAL.

Een introductievideo van GoldRepublic

Veel gestelde vragen

Ja het is bij GoldRepublic mogelijk om met iDEAL te betalen. Hierdoor kun jij na je registratie binnen enkele minuten je eerste beetje fysiek goud, zilver of platina kopen.

Niet iedereen is een groot fan van verificatie, maar voordat je bij GoldRepublic aan de slag kunt moet je een kort verificatieproces doorlopen. Het goede nieuws is dat dit proces niet lang duurt, zodat je snel aan de slag kunt bij het handelsplatform.

Jazeker, GoldRepublic is actief in België. Woon je in België? Dan kun je dus eenvoudig en snel fysiek goud kopen bij GoldRepublic.

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een account te openen bij Gold Republic. Als je die leeftijd nog niet hebt bereikt, dan is het wellicht mogelijk om via je ouders te beleggen bij Gold Republic.