Fundum Capital

Fundum Capital heeft als doel het investeren in vastgoed te revolutioneren door panden te tokeniseren. Deze tokens kunnen met de FND-token worden gekocht waarna investeerders een digitaal stukje vastgoed gemakkelijk vast kunnen houden in hun crypto wallet. Dit maakt het investeren in vastgoed niet alleen makkelijk maar ook toegankelijker. Vergeet ook zeker onze review van Fundum Capital niet te lezen!

Het project biedt investeerders dus een gemakkelijke blootstelling aan de solide vastgoedmarkt en geeft hen de mogelijkheid om huurinkomsten te verdienen. Meer weten over Fundum Capital, hun cryptocurrency en welke panden op dit moment beschikbaar zijn om in te investeren? Bekijk dan hier de officiële website van Fundum Capital.

Blockchain-technologie heeft sinds de geboorte van Bitcoin (BTC) in steeds meer verschillende markten een impact. Zo revolutioneert de technologie ook delen van de traditionele financiële sector. Fundum Capital is een Nederlands bedrijf dat middels blockchain de vastgoedsector innoveert en de toetredingsdrempel tot deze markt verlaagt. Op deze pagina lees je een introductie van het bedrijf, het team en de use case.

Maar eerst, wat is Fundum Capital? Het in Amsterdam gevestigde bedrijf biedt investeerders een makkelijke manier om van rendement uit vastgoed te profiteren. Niet langer hoef je miljoenen euro’s op de bank te hebben staan om in deze markt te investeren. Door panden te tokeniseren kunnen investeerders al voor een relatief klein bedrag meegenieten van huurinkomsten.

Twee cryptocurrencies staan centraal bij Fundum Capital: de FND-stablecoin en FND-token. Beide crypto’s hebben een eigen functie maar zijn nauw met elkaar verbonden. Te beginnen met de FND-stablecoin. Dit is een ERC-20 token die een stabiele waarde heeft van €100. Elk pand in het portfolio van Fundum Capital wordt aan de hand van deze stablecoin getokeniseerd. 

Laten we als voorbeeld een bedrijfspand van €1 miljoen nemen. Fundum Capital zal op basis van deze waarde 10.000 FND stablecoins uitgeven (10.000 x €100 = €1 miljoen). Het bedrijfspand is nu getokeniseerd in 10.000 kleine stukjes. Investeerders kunnen nu in dit pand investeren door een of meer van deze stablecoins te kopen. Hiermee verkrijgen ze het recht op het gelijke deel in huurinkomsten. Dit is waar de FND-token in beeld komt.

De FND-token is tevens een ERC-20 token maar heeft meer gelijkenissen met de gemiddelde cryptocurrency die je op de open markt zal vinden. De waarde van de FND-token is namelijk niet stabiel en kan dus meer of minder waard worden. De stablecoin die we eerder benoemden kan enkel met deze token gekocht worden. Investeerders zullen dus eerst FND-tokens moeten kopen voordat zij de stablecoins kunnen kopen.

De FND-token heeft daarnaast nog een andere functie. Investeerders met FND-stablecoins ontvangen namelijk hun aandeel in de huurinkomsten van het onderliggende pand in FND-tokens. Fundum Capital creëert dus als het ware van twee kanten vraag voor zijn crypto. Investeerders kunnen vervolgens besluiten met hun FND-tokens meer stablecoins te kopen of hun tokens te verkopen op de open markt.

Maar hoe werkt de verdeling van de huurinkomsten precies? Laten we het eerder gegeven voorbeeld nemen waarin 10.000 FND-stablecoins werden uitgegeven voor een pand van €1 miljoen. In de situatie waarin de 10.000 FND-stablecoins gelijk verdeeld zijn over vijf investeerders, dan heeft iedere investeerder dus 2.000 FND-stablecoins in zijn of haar wallet staan. Iedere FND-stablecoin geeft recht op €10 in huurinkomsten: €100.000 aan huurinkomsten gedeeld door 10.000 FND-stablecoins. Een investeerder met 2.000 stablecoins ontvangt in dit geval dus €20.000 per jaar in FND-tokens!

Het combineren van de crypto-industrie met de bekende en zeer gewaardeerde vastgoedmarkt opent deuren voor investeerders uit beide sectoren. Met onroerend goed dat gewoonlijk een klein percentage winst op investeringen geeft, is het bekend dat de crypto-industrie juist grote winstmarges heeft. Het combineren van de grote winstmarges met de veilige en gestage groei van onroerend goed zal beide industrieën opschudden.

Verschillende soorten vastgoed

Fundum Capital investeert in een verscheidenheid aan vastgoed. FND-tokenhouders kunnen hierdoor onder andere in commerciële vastgoed investeren. Dit zijn gebouwen waarin bedrijven gevestigd zijn zoals supermarkten, kantoren en fabrieken.

Ook kan in residentieel vastgoed worden geïnvesteerd. Dit zijn onder andere woonhuizen en appartementen. De huurders die dit soort panden bewonen zijn meestal personen of families. Bij commercieel vastgoed zijn dit bedrijven.

Ten slotte vind je in het portfolio van Fundum ook hospitality-vastgoed. Denk hierbij aan restaurants, cafés, golfbanen en conferentiecentra. Dit portfolio wordt constant uitgebreid. Investeerders kunnen zelf bepalen in welke panden zij het liefst investeren. Op de website van Fundum kan de beschikbaarheid gecheckt worden.

Het team van Fundum Capital heeft vier leden. CEO Willem Wolffgramm is een echte Amsterdammer en heeft ervaring in de financiële wereld. Hij werkte voorheen voor een aantal internationale bedrijven en heeft hierdoor een breed internationaal netwerk kunnen opbouwen.

Ik denk dat Fundum Capital, mede door de versnelde verandering die in de financiële wereld plaatsvindt, een toonaangevend bedrijf zal worden met zijn unieke businessmodel.

Aldus, Willem Wolffgramm, CEO Fundum Capital.

Wolffgramm wordt ondersteund door Manager Operations Raoul de Groot, hoofd IT Ramon Cransveld en activa-beheerder John Breed. Het team achter Fundum Capital voorziet dat de traditionele financiële sector uiteindelijk vervangen zal worden door cryptocurrency en tracht met hun unieke bedrijfsmodel internationaal marktleider te worden.

fundum_capital_logo
coinmarketcap_logo
xtcom_logo
blockspot_logo

Fundum Capital in beeld

Meer over Fundum Capital