David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
17/08/2018 12:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:26 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: blijf op je hoede

icon-columns
Columns
bitcoin koers analyse

Afgelopen week brak de koers van Bitcoin kort de grens van $6.000 tot een niveau van $5.858 (bitfinex) maar wist de dag te sluiten boven de $6.000 grens op $6.189. Zoals verwacht is het support sterk rondom de $6.000 en zullen de bears dit niveau niet zomaar breken. De koers van Bitcoin is de afgelopen dagen bullish maar de huidige opleving is schril. Ik geloof dat we het ergste nog niet hebben gehad en dat het halen van een nieuw dieptepunt nog steeds een zeer reële mogelijkheid is. Laten we eens kijken hoe de markt ervoor staat.
In afbeelding 1 zien we de dagelijkse grafiek van Bitcoin. In de grafiek is goed te zien hoe de koers van Bitcoin afgelopen zondag een close maakte boven de neerwaartse trend (zwarte lijn) die op dinsdag 31 Juli begon. Echter, zoals verwacht is de weerstand groot rondom het niveau van $6.500 en mochten de bulls dit breken dan ligt er een volgende sterke weerstand op het niveau van $6.800. Daarnaast is de huidige ‘rally’ op laag volume en ligt de 100 dagen EMA nog ver onder de 200 dagen EMA wat duidelijk weergeeft dat de trend op dit moment nog neerwaarts is.
bitcoin koers analyse
Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek bitcoin
Hoewel de koers op de zeer korte termijn bullish is; er is een bullish trend lijn zichtbaar aan het worden en de momentum indicatoren zijn in het voordeel van de bulls, geloof ik dat we zeer op ons hoede moeten zijn met betrekking tot de duurzaamheid van de huidige rally. De markt is de afgelopen dagen niet fundamenteel veranderd en de vorige rally werd vooral aangejaagd door mogelijk positief nieuws over een ETF-goedkeuring. Hoewel in de nabije toekomst een ETF zeer waarschijnlijk gaat komen en we tevens andere positieve ontwikkelingen zien voor massa-adoptie zoals het nieuwe platform Bakkt, is dit nieuws niet sterk genoeg gebleken voor een rally op dit moment. De markt is op dit moment zeer gevoelig voor slecht nieuws en is tevens ongeduldig. De weg van de minste weerstand is daarom nog steeds naar beneden en niet naar boven. Daarnaast werd de huidige opleving naar mijn mening voornamelijk gestart doordat op het niveau van $6000 veel shorts zijn gecovered. Op een sterk weerstandsniveau zoals $6.800 of $7.800 kunnen deze shorts weer worden geopend voor een volgende push naar beneden. Tevens geloof ik niet dat de huidige correctie de bulls voldoende vertrouwen geeft voor een duurzame rally (tenzij er zich ineens een zeer bijzondere fundamentele ontwikkeling voordoet).
Zoals ik al eerder aangaf is de trend op de zeer korte termijn bullish. Op de 4-uur grafiek is zelfs een inverse head & shoulders patroon zichtbaar en na een sterke correctie zoals we die de afgelopen 2 weken mee maakte is een (korte) rebound te verwachten.
bitcoin weekanalyse
Afbeelding 2: Wekelijkse grafiek bitcoin
Mocht de huidige rally doorzetten dan zijn mijn ogen vooral gericht op het niveau van $7.500 – $7.800. Zoals te zien is in afbeelding 2 zou op dit niveau de huidige neerwaartse trendlijn samenkomen met de koers maar de eerste weerstanden liggen op $6.500 en $6.800 waarbij de sterkste weerstand die van $6.800 is. Op de korte termijn is de koers bullish maar blijf op je hoede want de storm is nog niet geweken.
Goed weekend allemaal!
 

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie