David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
21/09/2018 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:40 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: De bulls doen weer een poging!

icon-columns
Columns
Wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_de_bulls_doen_weer_een_poging

Er is weer een week voorbij en hoewel Bitcoin de afgelopen week nog steeds binnen de range van $6.000-$6.800 bleef, is er toch een hoop gebeurt. Nadat de koers van Bitcoin een korte dip maakte tot exact $6.100, kwamen de bulls flink tevoorschijn en heeft de koers van Bitcoin en die van vele altcoins een flinke opmars gemaakt met relatief veel volume. Het feit dat de koers niet door de $6.000 is gebroken en een double-bottom maakte op $6.100 plus optimistische geruchten met betrekking tot een Bitcoin-ETF hebben ervoor gezorgd dat de bulls een nieuwe poging maken de trend om te keren en een nieuwe rally te starten.
In onderstaande afbeelding is de dagelijkse grafiek van Bitcoin weergegeven. Hierop is duidelijk te zien hoe de koers van Bitcoin begon aan haar opmars na het maken van een double bottom formatie. De neckline van deze formatie (de lijn in het rood) lag rond de $6.600 en is vandaag met toenemend volume gebroken. Indien de dag wordt afgesloten met een close boven de neckline zal dit de bulls een hoop extra vertrouwen bieden. De double bottom formatie geeft ons ook een target. De afstand van de neckline tot de ‘bottom’ wordt namelijk het target niveau voor traders. In dit geval is dat ongeveer $7.100 ($6.600 – $6.100 = $500 | $6.600 + $500 = $7.100). Dit target niveau komt tevens overeen met de bovenkant van de descending triangle waar de koers van Bitcoin zich al een tijdje in begeeft. Een flinke weerstand op dit niveau is dan ook te verwachten.
Wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_de_bulls_doen_weer_een_poging_grafiek
Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek van Bitcoin
Hoewel de momentum indicatoren zich langzaam in ‘overbought’ territorium gaan begeven, zien de grafieken er positief uit. Fundamenteel gezien ben ik echter minder positief en geloof ik dat de kans nog steeds groter is dat deze rally vroegtijdig stopt dan dat hij ons naar nieuwe hoogten zal brengen. Hoewel iedere rally natuurlijk ergens moet beginnen begeeft de koers van Bitcoin zich nog steeds binnen de descending triangle en laten de moving averages zien dat de trend nog steeds bearish is. De 100 dagen EMA begeeft zich nog flink onder de 200 dagen EMA evenals de 50 onder de 100 en de 21 onder de 50. De huidige rally is in mijn optiek vooral gedreven op basis van geruchten en FOMO en dit biedt veelal een fragiele basis voor een duurzame rally. Op de korte termijn is het vrij goed mogelijk dat de $6/800 wordt gebroken maar de echte winst voor de bulls zal liggen rond de $7.100 wanneer zij de huidige descending triangle formatie verbreken. Een break door de $7.400 (het hoogtepunt van de vorige rally) zal vervolgens een signaal bieden dat er wellicht sprake is van de start van een langdurige rally. Het zal spannend worden de komende week, want zoals het er nu uitziet zal er een hoop meer actie plaats gaan vinden dan afgelopen weken.
Goed weekend allemaal!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag - wat is er gebeurd?
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag – wat is er gebeurd?
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Column
Thom Derks
Columns
Advertentie