David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
25/03/2019 07:43 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:40 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de bulls verzamelen kracht (maar pas op!)

icon-columns
Columns
wekelijkse_BTC_bitcoin_koers_analyse_de_bulls_verzamelen_kracht_maar_pas_op

De week is weer voorbij en de koers ligt nog steeds op het support van de $4.000. De bears hebben al weken geen grip op de koers en het zijn de bulls die de richting bepalen. Heel langzaam, sprongetje voor sprongetje is de koers omhoog geklommen. Het nieuws omtrent Bitcoin en haar koers is voornamelijk positief en nieuw record brekende koersdoelen worden weer genoemd. Het is mooi dat men relatief snel weer positief wordt en op dit moment kan niet worden ontkend dat de koers van bitcoin (BTC) op de korte termijn een stijgende trend heeft en dat de koers zich klaar aan het maken is voor een echte poging de $4.250 te breken. De dagelijkse grafiek van bitcoin in afbeelding 1 geeft dit prachtig weer. Over de afgelopen weken vond de koers meerdere malen support op de 50 EMA (blauwe lijn) en laten de langere wicks aan de onderkant van de candles zien dat het support sterk is en de bulls de koers weten hoog te houden. Zoals ik al eerder beschreef was de echte weerstand niet het niveau van $4.000 maar het niveau van de $4.250 en twee weken geleden stootte de koers haar hoofd tegen dit plafond waarna het stabiliseerde op de $4.000. De redenen dat ik denk dat we komende week een aanval gaan zien op het niveau van $4.250 zijn als volgt:

  1. Support op de $4.000 houdt stand en de bears hebben geen grip op de koers. De korte termijn trend is stijgend.
  2. De 50 EMA heeft zich gevestigd als belangrijk support en dat geeft de bulls vertrouwen.
  3. De Stoch-RSI is weer in een gezonde positie voor een opwaartse swing en staat op het punt naar boven om te rollen.
  4. In dit soort gevallen zie je bijna altijd dat de koers nog een opwaartse koers sprong maakt en zelden dat de koers zonder enige aanleiding door het support heen zakt.

wekelijkse_BTC_bitcoin_koers_analyse_de_bulls_verzamelen_kracht_maar_pas_op_grafiek1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin
Het ziet er dus goed uit voor de bulls op de korte termijn en dat is tevens terug te vinden in de margin-long posities op bitcoin (bitfinex) want die zitten ook in een stijgende trend. Desalniettemin wil ik ook even uitzoomen en dan wordt duidelijk dat het geheel er iets minder rooskleurig uit ziet. Op de wekelijkse grafiek in afbeelding 2 heb ik de Stoch-RSI en de 50 weken EMA uitgezet. Twee dingen worden hierin duidelijk:

  1. De 50 weken EMA is een keiharde muur en die komt op dit moment exact overeen met het niveau van de $6.000. Nu is de $6.000 sowieso al een sterke weerstand omdat dit voorheen een zeer sterke support was, maar het feit dat dit ook nog eens samenkomt met de 50 weken EMA maakt deze weerstand bikkelhard. Mochten de bulls de komende weken (maanden) door de $4.250 en $5.000 breken dan kun je ervan uitgaan dat deze rally tot een flinke halt wordt geroepen op het niveau van de $6000.
  2. De Stoch-RSI op de wekelijkse grafiek laat zien dat de koers zich ver in de overbought regio bevindt. Deze indicator kan zich nog een aantal weken op dit niveau standhouden maar dat gebeurt vaak alleen in een echte bullmarkt en daar zijn we nog lang niet. Vroeg of laat (waarschijnlijk vroeg) corrigeert dit zich en zal de koers weer een duikvlucht maken.

wekelijkse_BTC_bitcoin_koers_analyse_de_bulls_verzamelen_kracht_maar_pas_op_grafiek2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek bitcoin
Het is duidelijk dat de korte termijn trend nog steeds bullish is en dat ik op zijn minst een aanval op de $4.250 verwacht die mogelijk wordt gebroken en waarna de weg richting de $5.000 vrij komt te liggen. Echter hebben we de afgelopen maanden ook gezien dat de koers iedere keer heeeel langzaam opkrabbelt maar enorm snel duikt. Als de koers naar beneden gaat dan gaat het hard en dat toonde aan dat de lange termijn trend bearish is. Hier zijn wij volgens mij nog niet uit en ik zie letterlijk nog teveel beren op de weg om bullish te worden op de langere tijdframes. Mijn opinie hierover kan zich de komende weken uiteraard bijstellen, maar op dit moment ben ik niet te progressief en voorzichtig long. Ik geloof dat we deze week een interessante move zullen zien richting de $4250 en dan zullen we weten of de bulls ook deze brug weten te veroveren en de weg vrij komt te liggen naar de $5.000.
Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie