David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
24/06/2019 07:11 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 12:55 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Een nieuwe situatie!

icon-columns
Columns
wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_een_nieuwe_situatie

De koers van bitcoin staat weer boven de magische grens van $10.000. Wauw! Nog geen 12 weken geleden bevond de koers zich nog onder de $4.000, maar de bulls namen over en hebben tot op heden nog niet losgelaten. Dit is wat de koers van bitcoin zo mooi maakt, de volatiliteit. Als het gaat dan gaat het ook hard. Zowel naar beneden als naar boven en de afgelopen maanden is de richting naar boven. We beschrijven het al weken. De trend is bullish en daar is nog niets aan veranderd. De Telegraaf en NU.nl worden weer langzaam wakker en de ogen van het publiek beginnen weer naar bitcoin te kijken. Dit is pas het begin!
Enfin, genoeg euforie. De koers is boven de $10.000 en het bullish scenario van afgelopen week is werkelijkheid geworden. Op Coinbase piekte de koers tot een niveau van $11.215 waarna de koers zich terugtrok maar support vond boven de $10.500. Afgelopen week beschreef ik dat ik op het niveau van $9.000 geen interesse had mijn long term hold-posities te vergroten aangezien we ons tegen de weerstand van $10.000 bevonden en een retrace zeer waarschijnlijk was. Ik gaf ook aan dat, indien toch het bullish scenario plaatsvindt, ik de situatie opnieuw zou analyseren voor entry-punten. Laten we eens kijken!
wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_een_nieuwe_situatie_afbeelding1Afbeelding 1: wekelijkse grafiek bitcoin op Coinbase
Op afbeelding 1 heb ik de wekelijkse grafiek van bitcoin weergegeven. Het is goed te zien dat de koers van bitcoin dwars door de $10000 heen schoot en op weg is naar de eerstvolgende grote weerstand die zich bevindt rondom de $11.600-11.800. De break van $10.000 was bijzonder, maar ik moet wel zeggen dat ik een groter volume had verwacht. Het volume is weliswaar toegenomen ten opzichte van afgelopen week maar voor een move als deze vind ik het verschil marginaal. Desalniettemin valt niet te ontkennen dat de $10.000 op dit moment duidelijk stand houdt en terwijl ik dit schrijf doet de koers van bitcoin opnieuw een poging de week zelfs boven de $11.000 te sluiten. Om het momentum te behouden is het mijn inziens belangrijk dat de $10.000 stand houdt en sterk support wordt. Mocht de koers terug zakken en consolideren (iets wat ik nog steeds verwacht) dan is mijn eerste entry-zone rond de $10.000-$10.300. Ik beschrijf het al weken en het wordt niet minder: er zijn bearish divergences op de de meeste momentum-indicatoren op de wekelijkse grafiek en een consolidatie zou deze oververhitting doen kalmeren.
Het zou goed zijn als de markt op dit niveau op adem kan komen en tevens een sterkere basis vormt. Daarnaast zou een dergelijke consolidatie ook zeer goed zijn voor de altcoins, omdat ik geloof dat deze dan ook de run zullen krijgen die bitcoin de afgelopen week heeft gezien. Bitcoin heeft duidelijk de weg geleid en vrijgemaakt, en een consolidatie zou de weg openen voor altcoins. Een retrace van de koers van bitcoin naar het niveau tot laag in de $10.000 zou dus niet alleen een mooie kans bieden voor bitcoin maar ook voor andere coins, sommige traden zelfs op een all-time-low ten opzichte van Bitcoin!
Mocht de koers toch door de $10.000 breken dan is de $9.000 een belangrijk support-niveau in mijn optiek. Ik zou kijken naar een entry tussen de $8.900 en $9.300 en vervolgens mag het niet te veel moeite kosten weer door de $10.000 te breken. Mocht dit namelijk wel een probleem vormen en blijkt dat de bulls niet meer de kracht hebben om opnieuw door de $10.000 te breken dan is het waarschijnlijk dat de $9.000 niet nog een keer stand houdt en komen de entries uit mijn column van twee weken geleden weer in het vizier. Risicomanagement is dus van belang indien dit gebeurt! Dit kun je doen op twee manieren. Met een goede stop-loss net onder de $9.000 bijvoorbeeld of door het verstandig “sizen” van je positie.
Wat betreft het vervolg van de rally zie ik de eerste echte weerstand op de $11.600-11.800. Indien de koers van bitcoin dit breekt dan maakt dat de weg vrij richting $13.600. Daarna is de volgende halte bij $16.000 en daarna de $20.000. Er liggen natuurlijk tal van kleine weerstanden tussen deze niveaus, maar op basis van de wekelijkse grafiek zijn dit de hoofdzakelijk niveaus en dit zijn tevens de zones die ik in de gaten hou. Ik ben overigens niet van plan een grote hoeveelheid profit te nemen indien de koers van bitcoin de $20.000 bereikt. Mogelijk wel iets, maar ik geloof dat deze bullrun de $20.000 met gemak gaat breken, want het volume en de Fear of Missing Out (FOMO) is nog relatief laag. We vinden een koers van $10.000 al lang niet meer zo bijzonder als in 2017 en dat zegt een hele hoop! Het voelt normaler omdat we er al een keer zijn geweest en dit is duidelijk terug te zien in het volume en de mate van media coverage. De mate van media-interesse neemt duidelijk toe maar is zeker nog niet abnormaal. Dit is pas het begin en als ik naar sommige alts kijk dan begin ik te watertanden van potentie. De zomer is in volle gang en alles is groen, ook in cryptoland. Geniet van het mooie weer en enjoy the ride.
Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie