David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
24/02/2019 21:02 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:19 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: houdt de 50ema stand?

icon-columns
Columns
wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_houdt_de_50ema_stand

Wat een prachtige week was het afgelopen week. De bulls hebben de strijd gewonnen en de 50ema flink verbroken. Op maandag schoot de koers omhoog tot een niveau van $4.083 op Bitfinex waarna het even een paar dagen schommelde rond het niveau van de $4.000. Voor de rest van de week was het rustig maar vandaag was er weer een hoop actie en volume toen de koers initieel omhoog schoot tot $4.282 en toen een scherpe daling zag. We hebben de 50ema gebroken en zoals ik afgelopen weken al besprak is de echte test de re-test van de 50ema. Daar zijn we nu want de koers vond vandaag exact support op de 50 ema en de stijgende trendlijn. Houdt de 50ema stand en zetten we de rally voort of is het werk van de afgelopen weken voor niets geweest? Laten we snel gaan kijken.
wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_houdt_de_50ema_stand_afbeelding_1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin 
In afbeelding 1 is duidelijk te zien hoe we afgelopen week de 50ema braken en hoe de koers vandaag support vond op dit niveau. Traders hadden strategische kooporders geplaatst en de koers stabiliseerde dan ook snel. Tegelijkertijd vindt de koers tevens support op de stijgende trendlijn (in het rood) die al sinds een aantal weken aanwezig is.
Dat we een re-test van de 50ema zouden krijgen was te verwachten maar ik moet wel zeggen dat ik verrast ben door de snelheid van de daling vandaag. Traders waren snel in het nemen van hun winsten en dat laat zien dat de markt nog fragiel is en dat paniek snel de overhand kan nemen. Dit is een duidelijke erfenis van de turbulente periode van het afgelopen jaar en zal tijd nodig hebben om te herstellen. Het vertrouwen moet terugkomen in de markt en dat gaat stapje voor stapje.
Als we kijken naar de momentum indicatoren dan zien we wisselende signalen: op de dagelijkse grafiek zijn de momentum indicatoren bearish aan het omrollen terwijl op de wekelijkse grafiek de indicatoren nog voornamelijk bullish zijn. Desalniettemin heeft zich op de wekelijkse grafiek een shooting star patroon gevormd en dit is vaak een teken voor een trend omkeer (in dit geval van bullish naar bearish).
wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_houdt_de_50ema_stand_afbeelding_2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek bitcoin
De huidige scherpe daling heeft de rally van afgelopen week fragieler gemaakt dan dat het al was. Op de dagelijkse grafiek zien we een bearish engulfing en op de wekelijkse grafiek dus een shooting star. Het support is dun en wankelt maar het moet houden indien de markt een voortgang van afgelopen week wilt zien.
Als de koers door de 50ema breekt dan geloof ik dat de koers echt een nieuw dieptepunt zal vinden. Het zou namelijk de zoveelste teleurstelling zijn voor de bulls en onderstrepen dat deze bearmarkt nog niet voorbij is. Als de koers stand houdt dan hebben we een goede basis om op jacht gaan naar de $5.000.
Persoonlijk ben ik zeer defensief op dit moment en zal ik mijn long positie verlaten indien we verder naar beneden uitbreken. Mijn huidige positie is op dit moment groot genoeg dus ik voeg er niets aan toe maar voor traders is dit een zeer mooi moment om een long positie te openen. We bevinden ons namelijk op het support van de 50ema en de stijgende trendlijn en hebben een duidelijk stop-loss indicatie (rond de $3.700).
Het is spannend op het moment en mijn ogen zijn zeer sterk gericht op het niveau van $3.750/$3.800. Als de koers hier echt doorheen zakt dan is het alle hens aan dek. Maar als de 50ema standhoudt… dan kunnen we nog wel eens hele mooie weken tegemoet gaan!
Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement