David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
31/08/2018 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:31 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: houdt de rally stand?

icon-columns
Columns
Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Welkom bij weer een nieuwe Bitcoin koers weekanalyse. Vorige week sprak ik mijn verwachting uit voor een (korte) rally daar we konden zien dat er een grote – en in mijn optiek onhoudbare – discrepantie was tussen longs en shorts. De verwachte rally werd realiteit en Bitcoin steeg naar een waarde van $7.139 om vervolgens gisteren een korte dip te maken tot $6.802 en weer sterk terug te ‘bouncen’ naar $7.000. Op dit moment staat de koers van Bitcoin net iets onder de $7.000. Het nieuws dat uitkomt over Bitcoin is voornamelijk positief en veel experts zijn bullish op de koers van Bitcoin op de korte en middellange termijn. Aangezien we richting de laatste maanden van 2018 gaan hoopt men op een eindejaarsrally en heerst de verwachting dus ook dat de huidige rally stand houdt. Vandaag wil ik hier wat aandacht aan besteden, want hoewel ik bullish ben op de koers van Bitcoin op de langere termijn ben ik op de korte en middellange termijn nog zeer voorzichtig. Laten we beginnen!
De koers van Bitcoin begeeft zich al maanden in een zogeheten descending triangle. Een descending triangle is een bearish patroon en heeft een grote kans naar beneden uit te breken. In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek weergegeven waarop te zien is hoe deze descending triangle zich heeft geformeerd.
Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek1Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek BTCUSD – Descending triangle
De reden dat ik niet al het optimisme deel is omdat de rally die we op dit moment ervaren niet meer dan een gezonde rebound is en zeer goed past in het bearish patroon dat zich op de langere termijn heeft gevormd. Een ‘sustained break’ door de $7.800 zou dit patroon invalideren, maar daar zijn we nog niet. Tegelijkertijd zien we namelijk dat op de korte termijn de huidige rally in kracht afneemt. De momentum indicatoren zijn – op de dagelijkse grafiek – ‘overbought’ en tevens heeft zicht een ‘rising wedge’ gevormd. Een rising wedge is een bearish patroon.
Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek2Afbeelding 2: Dagelijkse grafiek BTCUSD – Rising wedge
In bovenstaande afbeelding heb ik weergegeven hoe, over de afgelopen dagen, een rising wedge is gevormd. Aangezien dit patroon zich tegelijkertijd vormt aan de bovenkant van een descending triangle en de momentum indicatoren (afbeelding 3) aangeven dat de rally in kracht afneemt is de kans vrij groot dat de huidige rally geen stand houdt.
Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek3Afbeelding 3: Dagelijkse grafiek BTCUSD – momentum indicatoren
Op basis van de dagelijkse grafiek van Bitcoin zijn er nog geen duidelijke signalen dat de huidige rally van lange duur zal zijn. Mocht de koers van Bitcoin het niveau van $7.000 weer breken dan zijn mijn ogen vooral gericht op het niveau van $7.500-7.800. Een duurzame break door dit niveau zou zeer bullish zijn en nauwkeurig dienen te worden bestudeerd. Vooralsnog is er geen reden voor overmatig optimisme en dient men vooral zeer voorzichtig te zijn. Ik applaudisseer iedere vorm van positiviteit, maar we moeten de huidige situatie niet uit het oog verliezen.
Goed weekend allemaal en tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie