David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
02/09/2019 16:21 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:54 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Relax and wait

icon-columns
Columns
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_relax_and_wait

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin daalde tot een niveau van $9.321 op Coinbase en hoewel de koers van bitcoin alsmede vele altcoins even een dag diep in het rood stonden, zette de daling wederom niet verder door. Dit soort weken zijn saai maar mijn motto is: geen trade is ook een trade en dat geldt nu sterk. Indien de situatie voor een goede trade zich niet voordoet is het in mijn optiek vele malen waardevoller gewoon rustig op de handen te zitten en af te wachten totdat de situatie verandert. 
Toevallig ben ik nu een weekje op surfvakantie en is de huidige situatie zeer kenmerkend voor wat ik nu dagelijks zie in het water: als er een goede golf is probeer je die te pakken, als die er niet is dan wacht je totdat de juiste situatie zich voordoet en dat kan af en toe even duren. Soms lijkt de juiste situatie zich voor te doen maar is de golf op het laatste moment toch kleiner dan verwacht. In plaats van de golf toch te pakken kun je beter wachten en genieten van het water en de zon. Niets doen is soms waardevoller dan actie: de kracht van wu wei.
crypto-insiders_telegram_bannerMaar goed, het feit dat er op dit moment zeer weinig actie plaatsvindt in bitcoin-land wil niet zeggen dat er geen interessante zaken opdoemen aan de horizon! Integendeel, in de verte zie ik tekenen van een mooie golf maar op dit moment wacht ik nog even. Als de golf daar is dan ben ik van plan long te gaan maar nu nog niet. Nu nog niet. 
Enfin, laten we eens beginnen met de wekelijkse chart!
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_relax_and_wait_afbeelding1Afbeelding 1: wekelijkse bitcoin (BTC) grafiek

Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken

De kracht van de retrace neemt af

Sinds eind juni is de koers van bitcoin begonnen aan een consolidatie, maar wat begon als een sterke reactie op de hyperbolische koersstijging tot $13.868 op Coinbase is nu sterk in kracht afgenomen. Sterker nog, verschillende grafieken laten descending wedges zien en dat zijn duidelijk tekenen dat het huidige zeer korte termijn bearish momentum in kracht is afgenomen en bullish tekenen laat zien. 
Op de wekelijkse grafiek (afbeelding 1) is bijvoorbeeld een descending wedge zichtbaar op de Relative Strength Index (RSI) en heeft de stoch-RSI inmiddels haar dieptepunt bereikt. Ondertussen kruipt het sterke support van de 21 weken Moving Average (MA) steeds dichterbij en lijkt het geheel op de wekelijkse grafiek een bullish set-up te vormen. Op de dagelijkse grafiek (afbeelding 2) is tevens een descending wedge zichtbaar op de koersgrafiek zelf.
Er zijn dus meerdere bullish tekenen die duiden op zowel een einde van de consolidatie alsmede een voortzetting van de bullish trend van de afgelopen maanden. Maar goed, dat zijn uiteraard geen garanties en er zijn uiteraard ook een aantal bearish signalen die we onder ogen dienen te komen. 
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_relax_and_wait_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse bitcoin (BTC) grafiek
Het allereerste obstakel is de weerstand rond de psychologische grens van $10.000. Het tweede obstakel is de weerstand van de 50 dagen MA die rond de $10.440 ligt. Het derde obstakel is dat op de wekelijkse grafiek mogelijke een descending triangle kan worden waargenomen welke zeer bearish zou zijn en mogelijk in play zou komen indien we de $8.000 in gaan en vervolgens niet meer het niveau van de $9.000 weet te breken, 
Zolang bovenstaande obstakels niet worden gebroken blijft het zeer korte termijn perspectief bearish, echter hebben we tot op heden nog steeds niet het niveau van de 21 weken MA aangeraakt en ik geloof nog steeds dat hier een sterk support-niveau ligt. Dit niveau komt op dit moment overeen met de onderkant van de descending wedge op ongeveer $9.150. Al met al ziet het geheel er vrij zonnig uit op het moment maar is dit wel duidelijk een situatie van wait and see want als de 21 weken MA niet houdt dan gaan we zeer zeker de regio van de $8.000 in (en komt de descending triangle mogelijk in play). Daarnaast zijn mijn buys in de $9.000-zone de afgelopen weken al gevuld dus is er voor mij persoonlijk niets extras te halen op dit niveau. Ik ga weer terug de zee in en wacht rustig af.
Zie jullie in ons Telegramkanaal en tot volgende week!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie