Timo Bult Timo Bult Timo Bult
07/01/2023 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 09:00 Columns

Timo’s take: Nieuwe Dogecoin concurrent Bonk symptoom van hebzucht in crypto

icon-columns
Columns
Timo’s take: Nieuwe Dogecoin concurrent Bonk symptoom van hebzucht in crypto

Afbeelding door AI gegenereerd

“Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen,” luidt het gezegde. Maar in crypto zit dat toch net iets anders. Deze week was in het crypto nieuws te lezen dat een nieuwe meme-coin extreem hard in waarde is gestegen; bonk (BONK). Voor mij is dit nog een symptoom van wat er mis is met het gros van deze markt.

Volg je mij al op Twitter? Je vind me hier!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bonk is net als Dogecoin en Shiba Inu

Het concept van meme-coins blijft een fascinerend iets in de wondere wereld van crypto. We kennen natuurlijk Dogecoin en Shiba Inu. Maar er zijn tegenwoordige ontelbaar veel verschillende cryptocurrencies die gebaseerd zijn op de gekste internetdingen.

Bonk is er daar een van. Sinds het begin van het nieuwe jaar is BONK extreem hard in waarde gestegen. Afhankelijk van de cryptobeurs gaat het om stijgingen van soms wel 7.000%. Een geweldige prestatie als we ons bedenken dat we middenin een barre cryptowinter zitten. Inmiddels is de koers overigens ook weer hard in waarde gedaald.

De grote vraag is, zoals bij alle cryptocurrencies, is deze waarde écht? Met andere woorden, hoeveel van deze waarde vloeit voort uit simpelweg hype en hoeveel uit daadwerkelijk gebruik? Op dit moment zie ik enkel hype omtrent deze crypto. Wel stelt het project in zijn ‘Bonkpaper’ dat een van de doelen is om “een echte community coin voor Solana” te worden. Daarnaast heeft het project plannen om zijn visie in de toekomst vooruit te brengen. Dit soort doelen zijn echter niet uniek.

Advertentie

Is hebzucht de drijfveer voor deze crypto?

Bonk is voor mij het bewijs dat de cryptomarkt nog altijd wordt geteisterd door hebzucht. En natuurlijk, hebzucht zal altijd een ding blijven, we zijn nu eenmaal mens. Maar het is jammer dat een grote groep investeerders waarschijnlijk veel geld investeert in de hoop de volgende crypto-miljonair te worden, zonder ook maar echt geïnteresseerd te zijn in de technologie die binnen deze industrie ontwikkeld wordt.

Bonk kwam niet in het nieuws omdat het een revolutionaire technologie heeft ontwikkeld, de samenwerking aan is gegaan met een grote partij of iets vergelijkbaars. De crypto kwam in het nieuws omdat zijn prijs hard is gestegen.

Over de afgelopen dagen is Bonk dus voor een selecte groep een leuke investering gebleken. Voor mij is het echter niets anders dan een gokje wagen in het casino. En dat is niet waar crypto om draait. Kortom, blijf voorzichtig en houd beide benen op de grond mocht je overwegen een positie te nemen in Bonk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag - wat is er gebeurd?
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag – wat is er gebeurd?
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Column
Thom Derks
Columns
Advertentie