Kasper Wienk Kasper Wienk
05/10/2021 18:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2021 18:00 Columns

Voor ’t zelfde geld: Heeft Cosmos meer waarde dan Cardano

icon-columns
Columns

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer is het de beurt aan gem master Roemer Hoogerwerf, die praat over zijn verkochte gem en nieuwe investeringen.

Hij heeft één van zijn coins, equilibria (XEQ), een paar dagen geleden met $10.000 winst uitbetaald. Hij kocht XEQ op 100 satoshi en verkocht hem toen hij drie keer over de kop ging. Deze winst investeert hij verder in andere projecten: cosmos, bitcanna en een low cap coin met een marktkapitalisatie van maar $900.000.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Equilibria

De reden dat hij XEQ uitbetaalde, had vooral te maken met het gebrek aan vooruitgang.

Ik was lange tijd vrij bullish over equilibria, maar ze hadden de laatste tijd nauwelijks ontwikkelingen en begonnen dingen uit te stellen. Dat is voor mij een slecht teken.

“Het project heeft ook maar twee developers in hun team; nog een bijkomend risico. Ze zeiden dat ze nieuwe mensen zouden aannemen, maar dat is niet meer gebeurd”, zegt Hoogerwerf. “Als dit team zo klein blijft, verwacht ik niet veel speciaals meer.”

Hoogerwerf pakte uiteindelijk drie keer zijn initiële investering uit de coin. Hij hoopte op meer, maar hij beseft zich goed dat hij dit geld in andere projecten kan stoppen.

Ik ben altijd gefixeerd om x10 of x100 uit mijn investeringen te halen, maar ik moet soms ook met minder genoegen nemen. Uiteindelijk komen er altijd nieuwe projecten om te investeren.

Advertentie

BitCanna

Hij investeerde als eerste in een project waar hij al in zat: BCNA, de token van Bitcanna. Het project is vorige week overgegaan naar het Cosmos netwerk. Volgens Roemer is dit een mooie gelegenheid voor Bitcanna om zich op de marketing te storten. “Hiermee kunnen zij hun project een flinke boost geven.”

“Marketing-wise gebeurde er bij Bitcanna nog niet heel veel, maar dat is logisch, gezien ze bezig waren met de transitie. De mogelijkheden zijn veel groter bij Cosmos dan bij hun eigen blockchain,

zegt Hoogerwerf.  “Ik ben erg enthousiast en ik kijk uit naar de verdere ontwikkelingen.”

Terwijl Bitcanna druk bezig is met groeien, gaat Hoogerwerf een node runnen bij het project. Dit deed hij al in het oude netwerk en nu hij wat meer BCNA in bezit heeft, kan hij hiermee doorgaan in het nieuwe netwerk. “Hierdoor kan ik betrokken blijven bij mijn eigen investering. Voor de rest is het afwachten en hopen dat BCNA een leuk sprongetje maakt.”

Waarom stijgt bitcoin niet na de positieve inflatiecijfers uit Amerika?
Waarom stijgt bitcoin niet na de positieve inflatiecijfers uit Amerika?

Cosmos

Zijn tweede investering past goed bij BCNA. Hij heeft namelijk ook een bag cosmos (ATOM) gekocht. “Ik vind dat de echte waarde van ATOM ver onder de prijs ligt”, zegt Hoogerwerf.  “Cosmos zou op het gebied van kwaliteit veel hoger in de top 100 van crypto moeten staan.”

Het netwerk is al in volle gang, wat zeldzaam is in de crypto markt. Veel coin-stijgingen zijn gebaseerd op een hype. Cardano kan bijvoorbeeld nog geen werkende blockchain tonen, maar Cosmos wel. Dit maakt de coin voor mij heel sterk. Ik hou niet van projecten met veel hype en weinig product. Ik hecht veel meer waarde aan een project dat al bestaat, dan iets wat er nog niet is.

Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken

Aeternalism

Zijn laatste investering is aeternalism (AES), een low cap coin die in de toekomst waarschijnlijk ook naar het Cosmos netwerk gaat. “Ik denk dat  daar zeker wat te winnen valt. Dit netwerk is decentralized finance (DeFi), je kan het staken, en het heeft veel projectontwikkelingen. Ik als low cap-connaisseur moest dit natuurlijk in mijn portfolio hebben. Het enige minpuntje is dat het project nog niet veel volgers heeft”, zegt Hoogerwerf. “Je moet af en toe risico’s nemen, en bij AES durf ik dat wel aan.”

Mensen die altijd op de hoogte willen blijven van Hoogerwerf en zijn investeringen, kunnen terecht in de Discord-omgeving van Crypto Insiders. Hier is hij altijd beschikbaar voor vragen, opmerkingen en tips voor nieuwe gems.

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie