Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de bulls verzamelen kracht (maar pas op!)

De week is weer voorbij en de koers ligt nog steeds op het support van de $4.000. De bears hebben al weken geen grip op de koers en het zijn de bulls die de richting bepalen. Heel langzaam, sprongetje voor sprongetje is de koers omhoog geklommen. Het nieuws omtrent Bitcoin en haar koers is voornamelijk positief en nieuw record brekende koersdoelen worden weer genoemd. Het is mooi dat men relatief snel weer positief wordt en op dit moment kan niet worden ontkend dat de koers van bitcoin (BTC) op de korte termijn een stijgende trend heeft en dat de koers zich klaar aan het maken is voor een echte poging de $4.250 te breken. De dagelijkse grafiek van bitcoin in afbeelding 1 geeft dit prachtig weer. Over de afgelopen weken vond de koers meerdere malen support op de 50 EMA (blauwe lijn) en laten de langere wicks aan de onderkant van de candles zien dat het support sterk is en de bulls de koers weten hoog te houden. Zoals ik al eerder beschreef was de echte weerstand niet het niveau van $4.000 maar het niveau van de $4.250 en twee weken geleden stootte de koers haar hoofd tegen dit plafond waarna het stabiliseerde op de $4.000. De redenen dat ik denk dat we komende week een aanval gaan zien op het niveau van $4.250 zijn als volgt:

  1. Support op de $4.000 houdt stand en de bears hebben geen grip op de koers. De korte termijn trend is stijgend.
  2. De 50 EMA heeft zich gevestigd als belangrijk support en dat geeft de bulls vertrouwen.
  3. De Stoch-RSI is weer in een gezonde positie voor een opwaartse swing en staat op het punt naar boven om te rollen.
  4. In dit soort gevallen zie je bijna altijd dat de koers nog een opwaartse koers sprong maakt en zelden dat de koers zonder enige aanleiding door het support heen zakt.

wekelijkse_BTC_bitcoin_koers_analyse_de_bulls_verzamelen_kracht_maar_pas_op_grafiek1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin

- Advertentie -

Het ziet er dus goed uit voor de bulls op de korte termijn en dat is tevens terug te vinden in de margin-long posities op bitcoin (bitfinex) want die zitten ook in een stijgende trend. Desalniettemin wil ik ook even uitzoomen en dan wordt duidelijk dat het geheel er iets minder rooskleurig uit ziet. Op de wekelijkse grafiek in afbeelding 2 heb ik de Stoch-RSI en de 50 weken EMA uitgezet. Twee dingen worden hierin duidelijk:

  1. De 50 weken EMA is een keiharde muur en die komt op dit moment exact overeen met het niveau van de $6.000. Nu is de $6.000 sowieso al een sterke weerstand omdat dit voorheen een zeer sterke support was, maar het feit dat dit ook nog eens samenkomt met de 50 weken EMA maakt deze weerstand bikkelhard. Mochten de bulls de komende weken (maanden) door de $4.250 en $5.000 breken dan kun je ervan uitgaan dat deze rally tot een flinke halt wordt geroepen op het niveau van de $6000.
  2. De Stoch-RSI op de wekelijkse grafiek laat zien dat de koers zich ver in de overbought regio bevindt. Deze indicator kan zich nog een aantal weken op dit niveau standhouden maar dat gebeurt vaak alleen in een echte bullmarkt en daar zijn we nog lang niet. Vroeg of laat (waarschijnlijk vroeg) corrigeert dit zich en zal de koers weer een duikvlucht maken.

wekelijkse_BTC_bitcoin_koers_analyse_de_bulls_verzamelen_kracht_maar_pas_op_grafiek2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek bitcoin

Het is duidelijk dat de korte termijn trend nog steeds bullish is en dat ik op zijn minst een aanval op de $4.250 verwacht die mogelijk wordt gebroken en waarna de weg richting de $5.000 vrij komt te liggen. Echter hebben we de afgelopen maanden ook gezien dat de koers iedere keer heeeel langzaam opkrabbelt maar enorm snel duikt. Als de koers naar beneden gaat dan gaat het hard en dat toonde aan dat de lange termijn trend bearish is. Hier zijn wij volgens mij nog niet uit en ik zie letterlijk nog teveel beren op de weg om bullish te worden op de langere tijdframes. Mijn opinie hierover kan zich de komende weken uiteraard bijstellen, maar op dit moment ben ik niet te progressief en voorzichtig long. Ik geloof dat we deze week een interessante move zullen zien richting de $4250 en dan zullen we weten of de bulls ook deze brug weten te veroveren en de weg vrij komt te liggen naar de $5.000.

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.227,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.300,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.306,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.358,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.227,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.300,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.306,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.358,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...