wekelijkse_Bitcoin_BTC_koers_analyse_een_bull_trap

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: een bull trap?

30

De koers van Bitcoin vertoont een reeks signalen die bullish zijn en de altcoins hebben de afgelopen week een voorsprong genomen door flinke winsten te boeken. Het nieuws en het sentiment is overwegend positief en voor het eerst sinds maanden staan er weer meer margin-longs open op Bitfinex dan margin-shorts (afbeelding 1)!

wekelijkse_Bitcoin_BTC_koers_analyse_een_bull_trap_grafiek1Afbeelding 1: Bitcoin longs (rode lijn) VS shorts (zwarte lijn)

Op dit moment begeeft de koers van Bitcoin zich in een ascending triangle (afbeelding 2). Dit is een bullish patroon. Hoewel het volume laag is de afgelopen dagen is dat niet gek voor het einde van een dergelijke patroon. Tezamen met het feit dat we ons tevens net na de feestperiode bevinden is dit niet iets waar ik mij veel zorgen om maak. Echter, wat ik wel opmerk is dat de markt in mijn optiek te veel op de feiten vooruit loopt. Het is uiteraard enorm verleidelijk om te hopen dat de bodem is gezet en we zojuist zijn begonnen aan een nieuwe bull run maar voor een dergelijke conclusie is het nog veel te vroeg.

wekelijkse_Bitcoin_BTC_koers_analyse_een_bull_trap_grafiek2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek Bitcoin

De koers van Bitcoin begeeft zich nog steeds in een zijwaartse trading zone en heeft nog steeds geen break weten te bewerkstelligen door de $4.350 of de $3.650. Desalniettemin heeft de actie van afgelopen week mij wel weer wat nieuwe handvatten geboden. Een opwaartse break door de ascending triangle (rond de $4.080/$4.100) zou een zeer positief signaal zijn en waarschijnlijk flink wat momentum creëren voor een volgende rally. Een break door de 50 EMA (exponential moving average) zou echter een echte winst zijn en het plaatje voor de komenden weken aanzienlijk veranderen van overwegend bearish naar bullish. De 50 EMA is lange tijd buiten bereik gebleven maar is dan eindelijk weer in zicht en wordt door veel traders als een belangrijke indicator gezien voor een trend reversal op de korte tot middellange termijn. Hoewel dit allemaal bullish klinkt – en het tot op zekere hoogte ook is – moeten we niet te snel op de feiten vooruit lopen en onderdeel worden van wat nog wel eens een bull trap zou kunnen zijn. De koers zal namelijk flink moeten strijden om de 50 EMA te breken en er staan tevens vrij veel longs open die snel kunnen worden geliquideerd na een mislukte poging kritische weerstand niveaus te breken.

De huidige rally is in mijn optiek nog steeds een relief rally nadat we weken van verliezen hebben meegemaakt en we dienen de markt nog steeds bearish te benaderen totdat het tegendeel is bewezen. Een eerste bewijs bevindt zich in een break door de ascending triangle en vooral door de 50 EMA wat ongeveer samenkomt met een break door de $4.250 op Bitfinex.

Het belooft in ieder een spannende week te worden en ik maak mijzelf klaar voor flink wat actie.

Tot volgende week!

+
Satos

9/10

€9.913,51 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.873,48 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.790,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.892,09 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.983,14 Kopen
Laatste nieuws