wekelijkse_bitcoin_btc_analyse_falling_wedge

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: falling wedge?

21

De week is weer voorbij en weer hebben we een week van sideways trading achter de rug. Een paar keer dipte de koers even onder $3.500 op Bitfinex, maar wist iedere keer weer snel terug te krabbelen tot boven dit niveau. Op dit soort momenten wordt ons geduld flink getest en hoewel ik al gematigd bullish ben de afgelopen weken heeft afgelopen week daar nog iets aan toegevoegd. Op de dagelijkse grafiek (afbeelding 1) lijkt zich namelijk een falling wedge te vormen en dit is een bullish patroon. Zullen we dan eindelijke een beetje positieve actie gaan meemaken?

wekelijkse_bitcoin_btc_analyse_falling_wedge_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek Bitcoin, falling wedge

Bij een falling wedge wordt er iedere keer een lagere low en een lagere high gehaald, maar tegelijkertijd neemt de kracht hiervan sterk af. Na verloop van tijd is het volume (lees aantal verkopers) zo laag dat een bodem voor dat moment wordt gevonden en veelal breekt een dergelijk patroon dan ook uit naar boven. Mocht dit patroon waarheid worden dan is er nog een tweede voordeel wat zou ontstaan. We zouden een double-bottom hebben rondmde $3.250 – $3.350 en wellicht zou dit de markt een boost in vertrouwen geven die het nodig heeft om in ieder geval op de korte termijn een nieuwe poging te doen voor een rally.

wekelijkse_bitcoin_btc_analyse_falling_wedge_afbeelding2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek Bitcoin, bear flag & 50 EMA

Hoewel de volatiliteit en het volume zijn verdwenen en er meerdere bullish signalen zijn is de huidige positie flinterdun. We moeten niet vergeten dat op de wekelijkse grafiek er nog steeds een bear flag aan het vormen (afbeelding 2) is en indien die naar beneden uitbreekt, gaan we op dit moment minimaal de $3.000 aanraken en waarschijnlijk zelfs de regio van de $2.000 in. Daar we nu op een punt zitten waarop we mogelijk een basis leggen voor een reversal dienen we meer dan ooit op ons hoede te zijn want de richting van de korte termijn trend is nog onbekend.

De lange termijn bearish-trend is nog lang niet gebroken en dit zou pas enigszins ter sprake komen na een break door de 50 EMA op de wekelijkse grafiek.We zien dat we afgelopen juli nog een poging hebben gedaan om dit niveau te breken, maar deze poging tevergeefs was. Indien de koers van Bitcoin toentertijd, na het breken van de 50 EMA, haar support had gevonden op dit niveau was er waarschijnlijk sprake geweest van een reversal, maar dat is achteraf duidelijk niet het geval geweest.

Afgelopen week zei ik nog dat een break door de $3.500 waarschijnlijk zou leiden tot een re-test van de $3.000, maar op dit moment denk ik (als gevolg van de falling wedge) dat we eerst support zouden vinden tussen de $3.300 – $3.250 en vanuit daar wellicht een bounce naar boven ervaren. Mocht de koers door de falling wedge heen breken dan is dat patroon duidelijk geïnvalideerd en is waarschijnlijk de bear-flag op de wekelijkse grafiek in play. Mocht je willen proberen gebruik te maken van het huidige falling wedge patroon dan kun je in principe twee dingen doen.

  1. Je kunt een koop-order plaatsen aan de onderkant van de falling wedge (rond de $3.300) met een stop-loss net iets daaronder.
  2. Je kunt een break-out traden door een koop-order te plaatsen net boven de bovenste lijn van de falling wedge met een stop-loss net iets daaronder. Hou daarbij wel rekening met enige volatiliteit dus zorg ervoor dat je de positie niet te groot maakt zodat je de stop-loss wat meer ruimte kunt geven.

Mocht je gebruik willen maken van het bear flag patroon op de wekelijkse grafiek dan zou je een eventuele short kunnen openen rond de $3.700, maar dit niveau is in mijn optiek wat moeilijker te bepalen en is meer afhankelijk van de situatie op dat moment (volume en volatiliteit). Een stop-loss zou ik boven de $4.000 zetten omdat, indien de $4.000 zou worden gebroken, de bear flag echt is gebroken en dit patroon geïnvalideerd is.

Bovenstaand is uiteraard geen financieel advies en enkel een beschrijving van hoe traders normaliter een dergelijk patroon traden. Mocht je dit willen uitvoeren dan dien je jouw eigen research te doen en analyse te maken. Zorg er altijd voor dat de grootte van jouw posities in lijn zijn met de draagkracht van je portfolio en financiële situatie.

Aangezien het falling wedge patroon op haar einde loopt verwacht ik volgende week meer te weten over het resultaat van dit patroon. Zou het dan eindelijk weer wat spannender worden? Ik hoop het wel en ga er ook een beetje van uit. Voor nu wens ik iedereen een mooie Zondag en tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.885,91 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.819,59 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.759,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.858,07 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.938,14 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.086,70 Kopen
Laatste nieuws