bitcoin_BTC_wekelijkse_analyse_slaat_teleurstelling_om_in_paniek

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: slaat teleurstelling om in paniek?

72

Het was een week van teleurstelling voor de bulls. De markt liep in mijn ogen teveel op de feiten vooruit en hoewel de koers afgelopen week initieel opwaarts uitbrak uit de ascending triangle was de 50 EMA duidelijk een stap teveel. Het fragiele vertrouwen was niet genoeg om door deze weerstand heen te breken en sloeg al snel om in een flinke sell-off. Van een high net boven de $4.200 kelderde de koers tot rondom de $3.700 op Bitfinex waar we ons op dit moment bevinden. Ik schrijf nu al twee weken over een kanaal waar de koers van Bitcoin zich in bevind en hoewel de koers de afgelopen weken een teleurstellende poging deed dit kanaal naar boven uit te breken staat het nu op het punt neerwaarts dit kanaal te verlaten. In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van Bitcoin weergegeven en hoewel ik al sceptisch was over de rally van afgelopen weken ziet het er op dit moment slecht uit en lijkt het erop dat we de bodem van de vorige maand opnieuw gaan verkennen en misschien zelfs lager gaan.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_slaat_teleurstelling_om_in_paniek_grafiek1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek Bitcoin

In bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe de 50 EMA als een ware muur gold en de fragiele rally zonder enige moeite tot een halt riep. Hoewel de markt kleine bullish signalen vertoonde op de korte termijn is de realiteit nog steeds dat de bearmarkt in volle gang actief is. Op dit moment lijkt zich op de dagelijkse grafiek een bear flag te vormen. Een bear flag patroon is uiteraard een bearish patroon maar biedt ons ook een target. De lengte van de flag pole wordt namelijk voor veel traders een target voor het nemen van winsten. De lengte van de huidige flag pole komt toevalligerwijs overeen met de low van vorige maand rond de $3.250 en dat maakt het voor mij aannemelijk dat de koers van Bitcoin dit niveau opnieuw gaat testen. Een dalend volume na de sell-off van afgelopen week is voor mij tevens een signaal dat er weer een hoop bulls zijn gestorven en dat de markt op dit moment even niet de kracht heeft om terug te vechten. Er is natuurlijk wat voor te zeggen dat een laag volume tevens impliceert dat er weinig verkopers zijn, maar de ervaring leert dat als er niemand is die wil kopen, men uiteindelijk koste wat kost wil verkopen en daarmee de koers daalt.

De wekelijkse grafiek ziet er niet veel beter uit en daar is zelfs een bearish engulfing patroon te zien.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_slaat_teleurstelling_om_in_paniek_grafiek2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek Bitcoin

Daarnaast lijken de momentum oscillatoren ook weer bearish om te draaien. Terwijl ik dit schrijf breekt de koers neerwaarts door het kanaal wat ik zojuist beschreef. Hoewel de koers zich hiervan uiteraard kan herstellen met een close boven de $3.650 (de week is nog niet over) zijn de kansen zeer gering dat we hier goed uit komen. Mijn ogen zijn komende week gericht op het niveau van $3.250 en ik ben daarbij vooral benieuwd of we een double-bottom gaan vormen of niet. Op dit moment heb ik nog steeds geen enkele positie open (noch long, noch short) en plan dit ook niet te doen op de korte termijn. De komende tijd richt ik mijn energie vooral op het bestuderen van de markt voor het vinden van een long-term hold entry. Vooralsnog zie ik te weinig signalen die mij ervan overtuigen voor de langere termijn weer long te gaan op Bitcoin of enkele altcoins maar het gedrag van de koers van komende week zal ons hopelijk weer meer inzicht bieden of de huidige bear trend in kracht afneemt of dat sub-2k een waarschijnlijk scenario wordt.

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.918,30 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.870,92 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.792,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.895,58 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.985,54 Kopen
Laatste nieuws