Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Wees niet bang voor de dip

De $11.000 heeft afgelopen week uitstekend stand gehouden! De koers van bitcoin maakte gisteren een korte dip naar het niveau van $10.814 op Coinbase, maar wist zich -zoals iedere keer de afgelopen twee weken – weer snel te herstellen tot boven de $11.000. De consolidatie begon al ruim twee weken geleden en dat is in mijn optiek een zeer goed teken. Op dit moment lijkt de $11.000 echter opnieuw sterk te worden getest en neemt het korte termijn bearish momentum toe zoals de candles laten zien op de dagelijkse grafiek. Het volume is uiteraard zeer laag zoals we de afgelopen weken al zien en dat is een goed teken maar toch is de kans aanzienlijk dat de koers naar beneden zal uitbreken indien de $11.000 nog vaker zal worden getest. Desalniettemin maakt dit voor de huidige consolidatie niet veel uit omdat het support sterk lijkt te zijn op de $10.300 zoals de dagelijkse grafiek in afbeelding 1 weergeeft.

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_wees_niet_bang_voor_de_dip_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin

- Advertentie -

In bovenstaande afbeelding heb ik de dagelijkse grafiek van de koers van bitcoin weergegeven met daarop de momentum-indicatoren (Stoch-RSI, RSI en CCI) alsmede de Bollinger Bands (BB) geplot. De BB laten op dit moment goed zien hoe de volatiliteit uit de koers van bitcoin aan het verdwijnen is en dat een proces van consolidatie aan het plaatsvinden is. Wat de BB tevens goed doen is de range weergeven met +/- 2 standaarddeviaties vanaf de 20 dagen moving average. Wie zich nog Wiskunde B kan herinneren weet dat bij een normale distributie 95% van alle data binnen twee standaarddeviaties valt. Mede hierom blijkt de BB vaak een goede indicator voor support en resistance zones daar een break-out uit de BB statistisch gezien een uniek event is. Op dit moment laat de BB een support niveau (onderkant van de BB) zien op $10.300 wat tevens overeenkomt met de support-zone rond de $10.000 van de afgelopen weken. 

***UPDATE***

Terwijl ik dit schrijf breekt de koers -zoals verwacht- door de $11.000 nadat dit niveau iets te vaak is getest en bevindt het zich nu op de $10.700. Zoals ik net al aangaf lijkt het support sterk te zijn op de $10.300 en zou ik klaar staan om rondom dit niveau opnieuw meerdere long term posities te openen. Indien we daardoor heen breken zie ik een support zone rondom de $9.500 en de $9.000. 

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_wees_niet_bang_voor_de_dip_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek bitcoin met support-zones

Op dit soort momenten zie je vaak dat beginnende investeerders bang en terughoudend worden om in te stappen, maar het zijn juist dit soort momenten die de beste kansen bieden. Gezond risicomanagement is uiteraard van levensbelang daar er geen enkele garantie is dat support-zones stand houden maar strategische kooporders op dit soort niveaus met al dan niet slim gepositioneerde stop-losses afhankelijk van de strategie bieden vaak de beste entries. De kunst is dan ook om van tevoren te anticiperen op dit soort scenario’s en een plan te maken zodat eventuele emoties zoals angst of procrastinatie kunnen worden getemd of gemitigeerd.

Redenen voor mij om long te gaan is omdat de middellange en lange termijn trend bullish is. De 100 dagen moving average laat een duidelijk stijgende lijn zien en de afgelopen maanden heeft de koers iedere maand een hogere close gemaakt. Een consolidatie als deze is niet meer dan normaal en de technische indicatoren op de dagelijkse grafiek zoals de BB laten heldere support-niveaus zien. Daarnaast zijn de momentum-indicatoren op de dagelijkse grafiek weer op gezonde niveaus en dat zorgt ervoor dat er op deze grafiek goede risk-reward scenario’s zich openbaren. Op de wekelijkse grafiek ziet dit er overigens iets anders uit en laten de indicatoren en patronen een mogelijk grotere dip zien, alhoewel de trend op deze grafiek ook zeer zeker bullish is. Mede hierom is het zo belangrijk om adequaat risicomanagement te voeren. 

Het beste scenario op dit moment zou zijn dat het support niveau op de $10.000-10.300 stand houdt en dat de koers de komende weken side-ways zal traden tussen de $10.000-11.500 zodat ook de wekelijkse grafiek er beter uit komt te zien en er sterk support wordt gevormd. Technisch gezien zie ik namelijk de grootste risico’s op de wekelijkse grafiek daar deze grafiek vrij eenvoudig een retrace laat zien tot niveaus in de $7.000 en zelfs $6.000. Hoewel een retrace tot dit niveau op de lange termijn niet zo problematisch zou zijn, zou dit op de korte termijn uiteraard desastreus zijn voor het vertrouwen.Toch zou ik ook op dit niveau zoals ik de afgelopen weken uitvoerig heb besproken klaar staan om mijn posities te vergroten. De trend is bullish en pullbacks bieden daarbij geweldige kansen voor mooie entries. Wees echter niet bang daar gebruik van te maken want anders koop je enkel op de hoogtepunten. Het belooft een spannende week te worden want zelfs vandaag laat al een hoop actie zien. Volgende week wil ik het hebben over het volume-profiel van bitcoin en waarom de koers van bitcoin technisch gezien moeite heeft over de $14.000 heen te komen en hoe dit kan worden overkomen.

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.379,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.179,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.215,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.263,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.266,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.179,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.215,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.263,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.266,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.379,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...