Bitcoin kopen

Je eerste bitcoins kopen

Ben je van plan je eerste bitcoins te kopen, dan is het aan te raden om goed geïnformeerd aan de slag te gaan. Uiteraard is voor velen de prijs van een bitcoin doorslaggevend, maar vergeet niet dat het ook belangrijk is om veilig te handelen en bijvoorbeeld te kijken naar de betaalopties die een aanbieder aanbiedt. Direct bitcoin kopen? Klik dan onder de grafiek op ‘Bitcoin kopen’. Bekijk je deze pagina op een computer of laptop? Dan kan je vooraf invullen hoeveel bitcoin je wilt kopen of voor hoeveel euro je bitcoin wilt kopen voordat je op ‘Bitcoin kopen’ klikt.

Bitcoin kopen; waar op letten?

Wanneer je Bitcoin wilt kopen zijn er een aantal zaken van groot belang. Is de partij waar je Bitcoin koopt wel veilig en vertrouwd? Om hier zeker van te zijn werken wij alleen samen met partners die voldoen aan, naar onze mening, belangrijke eisen. Dit zijn:

 • Veilige transacties
 • Vertrouwd in de industrie
 • Bitcoin goedkoop in aankoop
 • Overzichtelijk
 • Snelle betaling of uitbetalingen
 • Betalen met iDEAL
 • Betalen met Bancontact
 • Betalen met Creditcard
 • Veel en goede klantenreviews

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen

Het is goed om kritisch te zijn bij de aankoop van bitcoins. Is de aanbieder te vertrouwen? Kan ik veilig betalen? Op basis van onze expertise en ervaring willen we graag enkele aanbieders met je delen, waarbij we dit soort vragen met een volmondig ja hebben kunnen beantwoorden. Zo hebben wij betrouwbare partijen verzameld waarbij je bijvoorbeeld simpel middels iDEAL, creditcard of Bancontact kan afrekenen.

Hoe koop ik bitcoins?

Als je bitcoins koopt moet je deze ook kunnen bewaren en dat gebeurt in een wallet. Een wallet is, zoals de naam al doet vermoeden, een digitale portemonnee waarin je cryptocurrencies zoals bitcoin kunt bewaren. Een aantal bitcoin aanbieders biedt ook direct een optie om je aangekochte bitcoin bij de aanbieder onder te brengen. Daarnaast is het ook mogelijk om de aangekochte bitcoins naar een persoonlijke wallet te laten sturen; dat kan naar een persoonlijke online of offline wallet. Is je wallet – in het geval van een offline variant – niet verbonden met het internet, dan kan je je bitcoins wellicht net iets minder snel verplaatsen, maar zijn ze wel beter beschermd.

Een wallet beschikt over een public key en een private key. Deze sleutels, die bestaan uit een reeks van letters en cijfers bieden samen toegang tot een wallet. De public key is openbaar en dient als het ontvangstadres waar je bitcoin naar toe kan sturen. De private key zorgt er voor dat je vanuit je wallet bitcoin kan versturen naar andere bitcoin wallet adressen.

Lees meer over de verschillende soorten wallets.

Na de aankoop van je bitcoin

Gefeliciteerd, je mag jezelf trotse eigenaar noemen van bitcoins! Je weet nu waar je bitcoins kan aanschaffen en hoe je ze moet bewaren. Natuurlijk wil je niet dat je bitcoins gestolen worden of dat je ze op een andere manier kwijt raken. Het is daarom handig om de volgende richtlijnen te hanteren om zo risicoloos mogelijk je bitcoins te bewaren:

 • Heb je een online wallet? Bewaar daar dan alleen kleine hoeveelheden bitcoin. De veiligheid van een online wallet is beperkt in die zin dat je vaak afhankelijk bent van een externe partij.
 • Grotere hoeveelheden bitcoin kan je het beste opslaan in een hardware wallet of op een aparte computer die bij voorkeur niet continu in verbinding staat met het internet.
 • Zorg dat je een sterk wachtwoord gebruikt bovenop je private key dat bestaat uit een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens.
 • Gebruikt wanneer mogelijk twee-factor authenticatie (2FA) om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Er wordt dan altijd gevraagd naar additionele verficatie bovenop het standaard wachtwoord. Denk hierbij aan een code die je per SMS wordt toegestuurd, een spraakbericht of verficatie middels een app. De meeste cryptocurrency exchanges bieden deze mogelijkheid.
 • Maak regelmatig een backup van je wallet en bewaar deze offline, niet verbonden aan het internet.

Bitcoin prijzen vergelijken

Heb je gelezen over wallets en betaalopties, dan wil je vast ook nog kijken naar welke prijzen en worden gehanteerd voor het kopen van bitcoin. Er wordt dan altijd een prijs aangegeven in het geval je een hele bitcoin zou kopen, maar natuurlijk is dit niet noodzakelijk en kan je ook een deel van een bitcoin kopen. Hieronder vind je een overzicht van betrouwbare aanbieders

[ci-widget-v2-notlimited]

BITCOIN NIEUWS