Redactie Redactie
08/03/2023 12:00 9 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 12:00

3 crypto kandidaten om te overwegen in maart

icon-featured
Featured

Foto: Shutterstock/Chinnapong

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


De crypto markt kende in januari en februari relatief goede maanden. Vele tokens stegen fors in het begin van 2023, waardoor het vertrouwen in de markt iets is bijgetrokken. In het einde van februari stagneerde deze groei en nu staan investeerders voor een keuze. Welke crypto gaat stijgen deze maand en waarin moet je nu investeren? 

Voor dit artikel is er onderzoek gedaan naar mogelijke investeringen in maart en geven we antwoord op de vraag: welke crypto kunnen wellicht gaan stijgen? Er zullen drie tokens in detail worden toegelicht

Nederlandse beleggers investeren enorm in de Bitbot presale 
 • icon-featured
  Featured

3 interessante crypto

Hieronder zie je de drie beste munten in het kort beschreven, er is bewust gekozen om drie cryptomunten te selecteren uit verschillende crypto sectoren. Er is een cryptomunt uit de move-to-earn sector, een duurzame token en tot slot ook een van de beste altcoins op de markt. Wanneer je alle cryptomunten toevoegt aan jouw portfolio kun je mogelijk profiteren van de groei van verschillende sectoren en heb je een divers portfolio.

 1. Fight Out (FGHT) – Nieuwe move-to-earn crypto met veel potentie
 2. C+Charge (CCHG) – Duurzame crypto die het opladen van de elektrische auto gaat revolutioneren
 3. Ethereum (ETH) – Geavanceerd blockchain netwerk met deze maand een upgrade
Advertentie

Fight Out (FGHT) 

Fight Out is het nieuwste project in de move-to-earn sector en het wil deze sector revolutionaliseren. De afgelopen jaren zijn andere cryptomunten Fight Out voor geweest, zoals STEPN, een move-to-earn crypto waarbij je wordt beloond voor het zetten van stappen.

Fight Out gaat een stapje verder, zo krijg je bij dit move-to-earn project beloningen voor het doen van fysieke activiteiten en work-outs. Wat Fight Out uniek maakt, is dat je geen peperdure NFT hoeft te kopen om te kunnen beginnen met het verdienen van crypto. 

Fight Out gaat wel NFT’s inzetten om het sporten via de app nog leuker te maken. Iedereen die zich registreert, krijgt een eigen unieke NFT (die niet verhandelbaar is). Deze NFT is het karakter van de sporter en zal fitter worden naarmate je meer sport. 

De cryptomunt heeft grote plannen voor de toekomst, allereerst staat een fitness app op de planning, in deze app zal alle fitnessprogressie worden geregistreerd en kun je gemakkelijk zien wat je allemaal hebt gedaan de afgelopen periode. Op basis van deze data word je ook beloond in REPS (een van de twee native tokens van Fight Out). REPS is een off-chain token die wordt gebruikt binnen de app. 

In deze app is het verder mogelijk om hulp te krijgen van een personal trainer, een gepersonaliseerd fitness programma te laten maken en natuurlijk je NFT avatar te kunnen upgraden. 

Tot nu toe werd er al bijna $5 miljoen opgehaald ($4,894,952 om precies te zijn) en is er nog steeds een bonus te claimen tot en met 67% wanneer je investeert in de presale

Wil je ook deze crypto kopen? Ga dan snel naar de Fight Out website, verbind je crypto wallet en wissel ETH of USDT om voor FGHT tokens! 

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

2. C+Charge (CCHG)

C+Charge is een duurzame crypto die momenteel te koop is tijdens een presale. C+Charge is een platform waar het in de toekomst mogelijk is om de auto op te laden en te betalen met crypto. Wanneer je via het platform de auto oplaadt, word je beloond met carbon credits. Carbon credits zijn tot nu toe alleen maar beschikbaar voor grote bedrijven, alleen zijn er steeds meer particulieren die deze credits ook willen bezitten. 

C+Charge biedt de mogelijkheid om deze tokens te bezitten, simpelweg door gebruikt te maken van het platform. Op dit platform zal het mogelijk zijn om elektrische auto’s op te laden met de native cryptomunt, de CCHG. In de app zal een unieke wallet aanwezig zijn, waar CCHG tokens en de verdiende carbon credits bewaard kunnen worden. 

De presale van C+Charge loopt tot het einde van maart, dus er is nog genoeg tijd om de tokens te kopen voordat ze worden verkocht bij een centrale crypto exchange. Let wel op dat de tokens tijdens de presale in iedere fase iets duurder worden. Op het moment van schrijven is de token te koop in de vierde fase van de presale en betaal je 0.017 USDT voor 1 CCHG token. 

Vele investeerders hebben al besloten te investeren in deze duurzame cryptomunt en er is al bijna $2 miljoen opgehaald tijdens de presale. Op 31 maart zullen de tokens officieel lanceren bij een centrale exchange.

Bitbot presale haalt $414.000 op in slechts 3 weken
 • icon-featured
  Featured

3. Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) is al jaren de een na grootste cryptomunt en het blockchain netwerk heeft enorm succes gekend. Ethereum was eerst, net zoals Bitcoin een inefficiënte proof-of-work chain, sinds de update ‘the Merge’ is de chain geüpgraded naar een proof-of-stake. 

De token heeft van alle cryptomunten een van de beste fundamentele waarde, op het netwerk worden dagelijks nieuwe projecten gebouwd als games, dApps en vele andere Web3 oplossingen. Ethereum profiteert hiervan, omdat bij iedere transactie op het netwerk Ethereum nodig is om de gas fees te betalen. Het is daarom altijd verstandig om deze token toe te voegen aan het portfolio, het is de token met enorme lange termijn potentie en dit is precies iets wat je nodig hebt als investeerder. 

Deze maand staat de Shanghai Upgrade op de planning en daarom kan het zeer interessant zijn om deze token deze maand aan te kopen. Bij ‘the Merge’ hebben we gezien dat de token in de periode ervoor steeg naar van €1.100 naar €1.800 vlak voor de upgrade. Het is goed om stil te staan dat de token na de upgrade volatiliteit vertoonde en de koers weer flink daalde. 

Bij de Shanghai Upgrade zullen 16 miljoen ETH worden vrijgegeven voor het eerst in 2 jaar, dit kan op de korte termijn voor enige volatiliteit zorgen, zeker wanneer investeerders besluiten de tokens te verkopen. Ook als dit gebeurd kan het een ideaal moment zijn om de token te kopen, omdat je de tokens dan voor een zeer lage prijs kan aankopen. De Ethereum koers zal namelijk op korte termijn waarschijnlijk weer weten te herstellen deze verkooptrend.

Wanneer investeerder besluiten de 16 miljoen ETH niet massaal gaan verkopen, dan kan het sentiment in een keer enorm veranderen, het vertrouwen wordt dan groter en de token kan juist in reactie hierop weer gaan stijgen. 

De algemene Ethereum crypto koers verwachting is dat de token kan gaan stijgen als gevolg van de update. Naast Shanghai upgrade en the Merge waren er eerder al veranderingen aan het netwerk en de gas fees (transactie kosten). Met al deze updates wordt het duidelijk dat Ethereum druk bezig is met het verbeteren van het netwerk en alles op alles zet om het grootste blockchain netwerk te blijven. Veel investeerders zijn blij met deze ontwikkelingen en geloven dat het netwerk wordt verbeterd door deze updates. Dit kan op de lange termijn mogelijk positief zijn voor de prijs.

Risico/beloning 

Bij het investeren in crypto, aandelen of andere beleggingsproducten is het belangrijk om het risico af te wegen tegen de mogelijke beloning. Het investeren in een presale of net nieuwe cryptomunt kan erg risicovol zijn, maar wanneer je de goede token kiest, kan je in theorie een aardig rendement vergaren.

Hetzelfde geldt voor het investeren in een grotere cryptomunt als Ethereum. Hier is het risico aanzienlijk lager, waardoor de beloning waarschijnlijk ook lager zal zijn. Dit komt doordat Ethereum al een groot deel van de groei heeft doorgemaakt. Het is verstandig om maar een klein deel van je geld te investeren in cryptomunten met een hoog risico, wanneer je dan verlies maakt op een crypto met hoog risico, heb je nog steeds andere cryptomunten die goed presteren.

Presales

Presales zijn het eerste verkoopmoment van een token, in de meeste gevallen is het crypto project dan nog in een vroege ontwikkelingsfase en willen de ontwikkelaars geld inzamelen om het project van de grond af te krijgen. Daarom verkopen ze dan een deel van de tokens aan eerste investeerders, in ruil voor het vertrouwen in het project kunnen investeerders instappen voor een relatief lage prijs. 

Hierdoor is het gunstig om als een van de eerste te investeren in een nieuwe crypto, omdat je dan de token kunt aankopen voor een lage prijs. Wanneer een token dan voor het eerst bij een centrale exchange wordt verkocht kun je mogelijk al rendement behalen. De eerste prijs van de presale ligt namelijk vaak lager dan de verkoopprijs bij een centrale exchange.

Goede fundamenten

Het is een open deur, maar toch goed om even te benoemen. Een crypto project moet altijd de juiste fundamenten hebben om een succes te worden. Allereerst moet de crypto een functies hebben, een probleem oplossen of iets verbeteren. Als dat het geval is, dan zal er vraag zijn naar de token en dit zal positief de prijs beïnvloeden. 

Ethereum heeft ook een duidelijke functie, op het blockchain netwerk worden dagelijks nieuwe apps ontwikkeld en gelanceerd. Ieder applicatie die gebruik maakt van transacties, zal moeten betalen in ETH om dit te doen op het netwerk (de gas fee). Door deze fundamentele waarde blijft er vraag naar de ETH en zal de token ook relevant blijven.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie