Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2024 17:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 16:46 Marktupdates

Crypto update: Bitcoin ETF aanstaande, markt houdt adem in

icon-marktupdates
Marktupdates
Solana (SOL) kan na volgende dip hard stijgen richting prijsrecord

Foto: tomeqs/Shutterstock

Het lijkt erop dat de bitcoin (BTC) koers ook even pauze houdt in het weekend. Terwijl een mogelijke goedkeuring (of afkeuring) van de eerste Bitcoin spot ETF’s voor de deur staan, is er weinig beweging op de crypto markt vandaag. Wellicht dat handelaren en investeerders aan de zijlijn blijven staan in afwachting van wat er komen gaat.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,73 biljoen volgens CoinGecko. Dat is een daling van slechts 0,1% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $72 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $859 miljard, met een Bitcoin-dominatie van 49,7%

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met net iets minder dan 1% gestegen tot een huidige prijs van €40.335 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op Bybit komt de prijs daarmee uit op $43,850. Ten opzichte van een week geleden staat de grootste munt op de markt ondanks de dalingen met bijna 4% in de plus.

De hardste stijgers, waaronder OKB

Van grote stijgingen is op deze zaterdag helaas geen sprake. De hardste stijgers vandaag zijn Lido DAO (LDO), Bitcoin SV, (BSV) en Injective (INJ). De drie munten zijn respectievelijk met 5,37%, 4,75% en 3,24% gestegen. Geen echte uitschieters dus, kenmerkend voor de lage volatiliteit in de hele markt op het moment.

De hardste dalers, waaronder sei

De drie hardste dalers vandaag zijn Aptos (APT), Sei (SEI) en Stacks (STX). De drie zijn in de afgelopen 24 uur met respectievelijk 14,7%, 8,56% en 7,37% gedaald. Vooral de daling van Aptos is behoorlijk te noemen. Bijna 15% in een dag verliezen gaat niet in de koude kleren zitten. Overwegend zijn er vandaag ook meer dalers dan stijgers, wat laat zien dat de altcoinmarkt overwegend naar beneden beweegt vandaag.

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag verscheen er een artikel op Crypto Insiders over het feit dat Digital Currency Group, een van de belangrijkste en grootste bedrijven in de crypto industrie, de gigantische schuld van failliet dochterbedrijf Genesis heeft terugbetaald. In totaal zou DCG $700 miljoen aan uitstaande schulden hebben afgewikkeld, dat meldde CEO Barry Silber vandaag op X.

Dit is goed en belangrijk nieuws voor de hele crypto industrie. DCG is gigantisch en heeft op veel plekken een behoorlijke vinger in de pap. Tijdens de bearmarkt leek het, doordat het bedrijf niet in staat was om schulden terug te betalen, dat het bedrijf ten onder zou gaan. Dat zou een catastrofe van ongekende proporties zijn geweest. Gelukkig is dat niet gebeurd en is DCG nu weer netjes in staat om de financiële achterstanden weg te poetsen.

Ook Bitvavo moet nog $280 miljoen krijgen van DCG. De verwachting van de Nederlandse exchange is dat dit in het eerste kwartaal van 2024 afgerond zou moeten zijn.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie