Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2024 17:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 16:46 Marktupdates

Crypto update: Bitcoin ETF aanstaande, markt houdt adem in

icon-marktupdates
Marktupdates
Ethereum stijgt in aanloop naar ETF's: experts delen prijsdoelen

Foto: tomeqs/Shutterstock

Het lijkt erop dat de bitcoin (BTC) koers ook even pauze houdt in het weekend. Terwijl een mogelijke goedkeuring (of afkeuring) van de eerste Bitcoin spot ETF’s voor de deur staan, is er weinig beweging op de crypto markt vandaag. Wellicht dat handelaren en investeerders aan de zijlijn blijven staan in afwachting van wat er komen gaat.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,73 biljoen volgens CoinGecko. Dat is een daling van slechts 0,1% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $72 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $859 miljard, met een Bitcoin-dominatie van 49,7%

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met net iets minder dan 1% gestegen tot een huidige prijs van €40.335 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op Bybit komt de prijs daarmee uit op $43,850. Ten opzichte van een week geleden staat de grootste munt op de markt ondanks de dalingen met bijna 4% in de plus.

De hardste stijgers, waaronder OKB

Van grote stijgingen is op deze zaterdag helaas geen sprake. De hardste stijgers vandaag zijn Lido DAO (LDO), Bitcoin SV, (BSV) en Injective (INJ). De drie munten zijn respectievelijk met 5,37%, 4,75% en 3,24% gestegen. Geen echte uitschieters dus, kenmerkend voor de lage volatiliteit in de hele markt op het moment.

De hardste dalers, waaronder sei

De drie hardste dalers vandaag zijn Aptos (APT), Sei (SEI) en Stacks (STX). De drie zijn in de afgelopen 24 uur met respectievelijk 14,7%, 8,56% en 7,37% gedaald. Vooral de daling van Aptos is behoorlijk te noemen. Bijna 15% in een dag verliezen gaat niet in de koude kleren zitten. Overwegend zijn er vandaag ook meer dalers dan stijgers, wat laat zien dat de altcoinmarkt overwegend naar beneden beweegt vandaag.

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag verscheen er een artikel op Crypto Insiders over het feit dat Digital Currency Group, een van de belangrijkste en grootste bedrijven in de crypto industrie, de gigantische schuld van failliet dochterbedrijf Genesis heeft terugbetaald. In totaal zou DCG $700 miljoen aan uitstaande schulden hebben afgewikkeld, dat meldde CEO Barry Silber vandaag op X.

Dit is goed en belangrijk nieuws voor de hele crypto industrie. DCG is gigantisch en heeft op veel plekken een behoorlijke vinger in de pap. Tijdens de bearmarkt leek het, doordat het bedrijf niet in staat was om schulden terug te betalen, dat het bedrijf ten onder zou gaan. Dat zou een catastrofe van ongekende proporties zijn geweest. Gelukkig is dat niet gebeurd en is DCG nu weer netjes in staat om de financiële achterstanden weg te poetsen.

Ook Bitvavo moet nog $280 miljoen krijgen van DCG. De verwachting van de Nederlandse exchange is dat dit in het eerste kwartaal van 2024 afgerond zou moeten zijn.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin koers crasht hard na Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
Crypto Radar: Bitcoin koers volatiel en duikt naar beneden 
Advertentie