Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2024 10:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 10:07 Marktupdates

Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De cryptomarkt heeft gisteren buitengewoon zware klappen ontvangen. Bitcoin (BTC) is met zo’n 5% onderuit gegaan, maar heeft zich ten opzichte van de rest van de markt verrassend sterk overeind gehouden. Altcoins zijn namelijk bijzonder hard getroffen, met veelal dalingen tussen de 10% en 20%. Hoe staat de markt er momenteel voor op deze zaterdagochtend en wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Bitcoin koers hard onderuit

Bitcoin luidde gisteren de dag in rond een prijs van $70.000. Gedurende de ochtend bewoog de koers grotendeels zijwaarts vlak onder de $71.000, maar vanaf het begin van de middag ging het alleen nog maar bergafwaarts.

Rond 18:00 uur dook de koers onder de $69.000, waarna de daling in een hogere versnelling werd gezet. Enkele uren later werd een absoluut dieptepunt van $65.000 bereikt, om vervolgens direct te herstellen tot boven de $66.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De forse koersdaling lijkt deels te zijn veroorzaakt door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, met de vrees voor een Iraanse aanval op Israël. Als gevolg waren veel handelaren met long-posities genoodzaakt hun posities met verliezen te sluiten, wat een kettingreactie van verkopen heeft veroorzaakt. Volgens data van Coinglass is er de afgelopen 24 uur ruim $937 miljoen aan crypto geliquideerd, met bijna $825 miljoen afkomstig uit long-posities.

Het eerstvolgende steunniveau voor BTC ligt rond de $64.500. Indien ook dit level verloren raakt, ligt een verdere daling richting $60.000 in het verschiet. Op de weg omhoog ligt rond de $71.500 een belangrijke weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.394 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.199. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,58% in de min.

Altcoins krijgen de hardste klappen

De bitcoin-dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin in de cryptomarkt, is gisteren juist gestegen tot zijn hoogste punt sinds april 2021. Dit betekent simpelweg dat bitcoin een stuk beter, of beter gezegd ‘minder slecht’, heeft gepresteerd dan de rest van de markt.

Ondanks het feit dat de markt alweer iets is gestegen sinds het dieptepunt van gisteravond staat bijna iedere grote altcoin nog meer dan 10% lager dan 24 uur geleden.

Ook binnen de top 10 zijn de verliezen groot. Ethereum (ETH) is de afgelopen dag met 7,30% gedaald tot een actuele prijs van $3.256. Dit is tevens de laagste prijs in ongeveer 3 weken tijd.

Andere populaire altcoins hebben het nog veel zwaarder. Zo is solana (SOL) met 12,91% gedaald, ripple (XRP) met 10,97%, dogecoin (DOGE) met 13,35% en cardano (ADA) met 12,96%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie