Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
08/01/2024 19:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 19:52 Marktupdates

Bitcoin koers stijgt hard tot $47.000 na positieve ETF-ontwikkelingen

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers stijgt hard tot $47.000 na positieve ETF-ontwikkelingen

Foto: Zixp/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers schiet momenteel hard de lucht in en heeft voor het eerst in bijna 2 jaar tijd de 46.000 dollar aangetikt. Het optimisme wat betreft een massa-goedkeuring in de race om Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) heeft vandaag een verdere boost gekregen dankzij verschillende noemenswaardige ontwikkelingen. We kijken naar de recente koersexplosie van bitcoin en zetten de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Bitcoin en crypto herstellen deels van bloederig weekend
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

BTC ETF ontwikkelingen

Alle gegadigden om een Bitcoin beursfonds te lanceren hebben vandaag voor de deadline hun gewijzigde S-1 formulieren ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het is nu afwachten tot de toezichthouder naar buiten treedt met een besluit, dat uiterlijk woensdag bekend zal worden gemaakt.

De recente indieningen onthullen nieuwe details over initiële financieringsbedragen. Investeringsmaatschappij VanEck heeft volgens haar gewijzigde S-1 formulier haar potentiële spot Bitcoin ETF van 72,5 mijoen dollar voorzien.

Crypto-vermogensbeheerder Bitwise heeft zijn voorgestelde ETF van 500.000 dollar voorzien. Bovendien heeft Pantera Capital aangekondigd te overwegen om 200 miljoen dollar in het fonds te steken, mocht het groen licht krijgen. Belangrijk is wel op te merken dat er wordt benadrukt dat dit slechts een uiting van interesse is en geen juridisch bindende toezegging.

Met de definitieve S-1 indieningen zijn tevens de handelskosten voor alle beursfondsen bekendgemaakt. In een eerder gepubliceerd artikel kun je alle details vinden.

Het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC heeft bovendien vandaag de verwachting uitgesproken dat op woensdag meerdere Bitcoin ETF’s goedgekeurd zullen worden. De handel zal vervolgens vanaf vrijdag worden ingeluid volgens CNBC.

Advertentie

Bitcoin koers bereikt $47.000

Alle ontwikkelingen hebben de ETF-hype tot een nieuw hoogtepunt getild, en logischerwijs ook de bitcoin koers een enorme boost gegeven. Om 18:00 uur handelde de koers nog op 45.000 dollar, maar zojuist heeft deze een absolute piek van 47.000 dollar neergezet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS op 46.795 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 42.766. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 6,09% in de plus.

Ook de rest van de markt kleurt logischerwijs groen. Echter staat bitcoin momenteel volop in de schijnwerpers, en presteren de meeste altcoins minder goed dan de koning der cryptocurrencies. Zo is ethereum de afgelopen 24 uur met 4,09% gestegen, solana (SOL) met 3,67%, ripple (XRP) met 1,47% en cardano (ADA met 4,06%.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie