Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
04/12/2023 14:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 14:56 Marktupdates

Bitcoin schiet naar $42.000 en terra luna classic stijgt 40%

Menig crypto analist was bezorgd dat een grote correctie op de loer lag, vooral als bitcoin te veel weerstand zou ondervinden rond het cruciale niveau van $40.000.

Inmiddels is bitcoin daar sterk doorheen gebroken en tikte zojuist zelfs de $42.000 aan. Dat zorgt voor een flinke opleving in de markt en we zien ook meerdere altcoins hard stijgen.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 3,8% naar $1,54 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 70% naar $79 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 53%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index blijft op 74.

Bitcoin crasht 8% tot onder $54.000 door Mt. Gox, altcoins capituleren
Bitcoin crasht 8% tot onder $54.000 door Mt. Gox, altcoins capituleren

Bitcoin koers tikt $42.000 aan

Bitcoin (BTC) ondervond opvallend weinig weerstand rond de $40.000 en bleef afgelopen nacht alsmaar klimmen. Dat leidde zojuist tot een piek van $42.000, de hoogste prijs sinds begin april 2022.

De sterke stijging lijkt grotendeels te maken hebben met hernieuwd optimisme over de mogelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF, of beursfonds, in de Verenigde Staten.

Na het bereiken van de $42.000, zakte bitcoin iets, maar de $41.500 hield stand. Op het moment van schrijven stijgt bitcoin naar $41.830 op Bybit en €38.479 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 5,8% in de plus.

Advertentie

Crypto top 10: Ethereum volgt bitcoin, solana daalt

Ook ethereum (ETH) trekt vandaag fors aan en volgt bitcoin mee omhoog. De ETH koers tikte een piek van $2.175 zojuist aan, de hoogste prijs sinds mei 2022. Daarmee staat ETH vandaag 4,2% in de plus.

De rest van de top 10 blijft nog iets achter. Cardano (ADA) stijgt met 3,1% naar $0,405. Dogecoin (DOGE) staat bijna 4% in de plus en komt uit op $0,088.

Daarentegen zakt Ripple (XRP) met 0,6% naar $0,622 en verliest solana (SOL) 3,5% van zijn waarde en komt uit op $61,11.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100: LUNA en LUNC stijgen weer keihard

Niet alleen bitcoin presteert sterk vandaag in de top 100. We hebben nog een handjevol opvallend harde stijgers. Multiversx (EGLD) stijgt met 11%, frax share (FTX) met 12% en stacks (STX) met 15%.

Het relatief nieuwe ordi (ORDI) stijgt vandaag zelfs met 30% naar $41,6. De ORDI koers staat maar liefst 500% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Toch stelen terra (LUNA) en terra luna classic (LUNC) wederom de show met hun enorme stijgingen. De LUNA koers schiet met bijna 24% omhoog naar $1,06. LUNC staat zelfs 40% in de plus en komt op $0,0002513 uit.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin koers herovert $60.000 na aanslag op Trump, markt veert op
Bitcoin koers herovert $60.000 na aanslag op Trump, markt veert op
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Advertentie