Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
25/02/2024 19:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 19:23 Marktupdates

Crypto radar: ethereum doorbreekt $3.000, markt in de plus

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto radar: ethereum doorbreekt $3.000, markt in de plus

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De crypto markt is vandaag opnieuw gestegen. Dit komt onder andere door ethereum (ETH), die vandaag de belangrijke mijlpaal van $3.000 heeft doorbroken. Gedurende de laatste 24 uur is de 1-na-grootste munt op de markt met 2% in waarde gestegen. Bitcoin (BTC) daarentegen is vandaag gedaald, maar is momenteel aan het herstellen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Blik op de crypto markt

De bitcoin prijs is momenteel €47.600 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $51.600. Het handelsvolume van de munt is momenteel $16,1 miljard. Met een marktkapitalisatie van $1,082 biljoen bedraagt deze momenteel 48,4% van de markt.

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is momenteel $2,091 biljoen. Deze is in de afgelopen 24 uur met 1,3% gestegen. Dat komt neer op een toename van $28 miljard. Het totale handelsvolume is met 2% gestegen naar $60 miljard. 

De hardste stijgers, waaronder the graph

De drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50 zijn: 

  • The graph (GRT), met een stijging van 7,3% in 24 uur;
  • Mantle (MNT), met een stijging van 6,6% in 24 uur;
  • Filecoin (FIL), met een stijging van 5,1% in 24 uur.

Van de drie heeft filecoin de beste week achter de rug, met een stijging van 34% in de afgelopen zeven dagen. The Graph daarentegen doet het op de maandelijkse grafiek het beste, met een waardetoename van maar liefst 86% in de afgelopen maand.

De hardste dalers, waaronder uniswap

Uniswap steeg eergisteren keihard en verdubbelde bijna in slechts een paar uur. Van die mega stijging lijkt de koers zich enigszins te bekoelen, met een daling van 4,4% over de afgelopen dag. Ook bittensor (TAO) is vandaag gedaald, met een 4,2% daling in de laatste 24 uur. Beide staan echter nog tientallen procenten in de plus over de afgelopen maand.

Advertentie

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Pak €10,- gratis!

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar herpakt zich, markt kleurt rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste artikel die vandaag op Crypto Insiders verscheen, betreft het e-mailverkeer tussen Satoshi Nakamoto en anderen. Recent werden namelijk honderden mails tussen de bitcoin-oprichter en een ontwikkelaar genaamd Martti Malmi bekendgemaakt. 

Daaruit is tot nu toe een enorme hoeveelheid interessante informatie gehaald. Een nieuwe ontdekking is dat Nakamoto een groot bewonderaar was van het eerste concept van XRP. Volgens Nakamoto was XRP, destijds nog in de vroege fase, een respectabele token:

“Wat betreft vertrouwensystemen is Ripple uniek in het verspreiden van vertrouwen in plaats van het te concentreren.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie