Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
18/01/2024 16:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 16:41 Marktupdates

Crypto update: markt herstelt na een slechte dag, chainlink crasht

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto update: markt herstelt na een slechte dag, chainlink crasht

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

De crypto markt laat vandaag rode cijfers zien, met een grote hoeveelheid tokens in de min. Alhoewel de schade meevalt, lijkt er weinig groei te zijn een week na de goedkeuring van de bitcoin (BTC) ETF’s. Velen verwachten een harde stijging na deze gebeurtenis, maar die blijft vooralsnog uit. Daarentegen heeft in het afgelopen uur een grote hoeveelheid munten een lichte stijging ingezet.

Crypto Radar: bitcoin laat matige, maar stabiele dag zien na halving
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Blik op de crypto markt

Momenteel lijkt de markt zich enigszins te herstellen van een slechte dag. Bitcoin en ethereum (ETH) zijn met respectievelijk 0,3% en 0,5% gestegen in het afgelopen uur. Dit corrigeert de daling die de afgelopen 24 uur heeft plaatsgevonden. Ethereum staat ondanks dat nog steeds 0,8% in het rood.

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle crypto’s bij elkaar, bedraagt $1,759 biljoen. Dat is een daling van 0,4% over de afgelopen 24 uur. Het totale handelsvolume is $70 miljard, maar liefst 9% minder dan gisteren. Bitcoin’s marktkapitalisatie bedraagt $836 miljard, waarmee de munt 47,5% van de markt omvat.

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder filecoin

Wegens een over het algemeen rood uitslaande crypto markt zijn er weinig beduidend hard gestegen cryptocurrencies in de top 50. Filecoin (FIL) heeft een stijging van 4,2% neergezet, die met een toename van 0,9% in het afgelopen uur nog niet lijkt te zijn opgehouden. Maker (MKR) heeft het eveneens goed gedaan in de afgelopen 24 uur en is met 3,4% toegenomen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De hardste dalers, waaronder chainlink

De drie hardste dalers van de afgelopen 24 uur uit de top 50 zijn sei (SEI), chainlink (LINK) en injective (INJ). De drie tokens zijn met respectievelijk 7,5%, 6,3% en 5,9% gedaald. Voor sei valt de schade mee. De munt staat nog steeds 0,6% in de plus sinds een week geleden. Chainlink en injective zijn minder succesvol. Zij staan respectievelijk 1,6% en 8,1% lager dan zeven dagen terug.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto-Insiders is verschenen is de klap die bitcoin heeft gekregen door de kou in Texas. De Amerikaanse staat is de thuishaven van vele bitcoin miners, wegens de lage energieprijzen. Doordat het nu extreem koud is in de staat, wordt er weinig meer gemined. Hierdoor is de hashrate, de gezamenlijke rekenkracht voor het bitcoin minen, met maar liefst 35% gedaald.

Crypto radar: Bitcoin leeft weer op en markt kleurt groen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,36 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10 gratis

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie