Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

$2,8 miljard aan bitcoin (BTC) afkomstig van criminele bronnen overgemaakt aan exchanges in 2019

Er is $2,8 miljard aan bitcoin (BTC) afkomstig van criminele activiteiten overgemaakt aan cryptocurrency-exchanges vorig jaar. Dat meldt blockchain onderzoeksbedrijf Chainalysis in een blogartikel op 15 januari.

Chainalysis meldt dat van de $2,8 miljard meer dan 50% ging naar cryptocurrency-exchanges Binance en Huobi, ondanks dat beide exchanges Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) maatregelen hanteren.

- Advertentie -

Chainalysis kan de witwaspraktijken onder de loep nemen vanwege de transparante eigenschappen van blockchain-technologie, wat niet mogelijk was geweest met fiatvaluta. Tevens meldt het bedrijf dat de bitcoin, afkomstig van criminele bronnen, maar een kleine fractie is van het totale aantal bitcoin dat wordt overgemaakt naar Binance en Huobi.

OTC

Volgens Chainalysis wordt het grootste deel van de illegale bitcoin verhandeld via over-the-counter (OTC) handelaren. Deze OTC brokers fungeren vaak als tussenpersoon voor traders die niet direct op exchanges willen of kunnen verhandelen. Bovendien stellen ze vaak veel lagere KYC eisen dan de exchanges zelf.

Chainalysis meldt dat het onmogelijk is om te achterhalen hoe groot de OTC handel daadwerkelijk is en dat het probleem ligt in het feit dat de meeste OTC handelaren legitiem zijn terwijl een paar van hen juist specialiseert in het witwassen.

Volgens Chainalysis wordt de illegaal verkregen bitcoin vaak eerst overgezet naar tether (USDT) of een andere dergelijke stablecoin voordat het overgezet wordt in fiatvaluta.

Rogue 100

Chainalysis heeft een top 100 lijst opgesteld van grootste OTC-handelaren waarvan zij denken dat ze betrokken zijn bij de illegale handel van bitcoin. Chainalysis noemt deze groep de “Rogue 100:”

70 van de OTC-handelaren in de Rogue 100 behoren tot de groep van Huobi-accounts die bitcoin ontvangen uit illegale bronnen. 32 van hen behoren tot de groep van 810 accounts die de meest illegale bitcoin ontvangen, en 20 van hen ontvingen $1 miljoen of meer aan illegale bitcoin in 2019.

In totaal ontvingen deze 70 OTC-handelaren $194 miljoen in bitcoin van criminele entiteiten tijdens 2019. Interessant is dat geen van die 70 Rogue 100-accounts op Binance actief is, hoewel het mogelijk is dat sommige van hen daar wel accounts hebben en ook op andere exchanges.

Aldus het rapport. Vervolgens wordt het rapport met het volgende afgesloten:

De Rogue 100 zijn extreem actieve handelaren en hebben een enorme impact op het cryptocurrency-ecosysteem. Ze hebben sinds eind 2017 gestaag toenemende hoeveelheden cryptocurrency ontvangen, maar hun activiteit schoot enorm omhoog dit jaar.

Ze ontvingen in de loop van 2019 meer dan $3 miljard aan bitcoin en velen van hen speelden een substantiële rol in de PlusToken scam die we eerder hebben besproken. Over het algemeen kan het geld dat de Rogue 100 ontvangt tot wel 1% van alle Bitcoin-activiteit in een bepaalde maand vertegenwoordigen.

Samuel Lim, CCO van Binance, reageerde met het volgende op het blogartikel:

Binance zet zich in om financiële criminaliteit in crypto op te ruimen en de gezondheid van onze industrie te verbeteren. We zullen onze KYC- en AML-technologie blijven verbeteren, evenals de tools en partners van derden waarmee we samenwerken, om onze nalevingsnormen verder te versterken.

Het blogartikel is onderdeel van het Chanalysis 2020 Crypto Crime Report dat later deze maand uit moet komen. Vorige maand bracht Chainalysis al een artikel uit omtrent het PlusToken schandaal.

David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.387,01 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.387,01 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...