47% van Zuid-Afrikanen is van plan te investeren in cryptocurrency

139

Zuid-Afrika heeft de meest geavanceerde economie en financiële sector van het continent, en haar burgers komen meer en meer op het idee om te investeren en te handelen in cryptocurrencies, ondanks bezorgdheid vanuit overheidsinstanties over gedecentraliseerde digitale financiële activa over de hele wereld.

De MyBroadband 2018 Cryptocurrency Survey, voltooid in april, laat zien dat meer Zuid-Afrikanen die nog nooit eerder in bezit waren van cryptocurrency van plan zijn te investeren in cryptocurrency; of door rechtstreeks te kopen, of door investeringen in gerelateerde ondernemingen zoals cryptocurrency mining.

Van de ondervraagden die geen cryptocurrency bezitten of hebben gehad zei bijna 50% dat ze van plan zijn te investeren in een aspect van cryptocurrency of crypto mining in 2018, meldt de MyBroadband technologie nieuws- en onderzoekssite op vrijdag.

Verschillende andere technisch onderlegde Zuid-Afrikanen die op de enquête reageerden, zeiden dat ze nog steeds van plan waren tokens te kopen, ook al hadden ze nooit eerder op dit gebied geïnvesteerd.

De wereldwijde prijzen voor Bitcoin en Ethereum schoten omhoog in 2017 voordat ze begin 2018 hun dieptepunt bereikten, terwijl de prijzen afgelopen weken veranderlijk waren. Prijzen van cryptocurrencies zijn erg vatbaar voor ontwikkelingen en regelgevingskwesties rond de digitale assets over de hele wereld.

Ongeveer 25% van de ondervraagden van de MyBroadband-enquête gaf aan te zullen investeren in cryptocurrency terwijl ongeveer 15% zal investeren in cryptocurrency en mining en nog eens 7% alleen in crypto mining

Cliffe Dekker Hofmeyer zegt dat het recente besluit van de South African Revenue Authority (SARS) om cryptocurrency te belasten “werd verwacht” als gevolg van de “groeiende populariteit van cryptocurrencies in Zuid-Afrika en vanwege het ontbreken van wetgeving met betrekking tot de belastingheffing en regulering van virtuele currencies.

Volgens rapporten is de handel in cryptocurrency afhankelijk van de toename in Zuid-Afrika, waarbij sommige restaurants en bedrijven al digitale valuta’s accepteren voor betalingen. Andere Afrikaanse landen als Zimbabwe schuwde de handel in Bitcoin te erkennen, ondanks het feit dat cryptocurrency steeds meer bijdragen levert aan liquiditeit en vreemde valuta tekorten bij internationale transacties.

Satos

9/10

€9.830,31 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.910,35 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.706,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.707,18 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.832,22 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.011,10 Kopen
Laatste nieuws