Rico Engelbarts
13/05/2018 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2018 11:33

47% van Zuid-Afrikanen is van plan te investeren in cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Zuid-Afrika heeft de meest geavanceerde economie en financiële sector van het continent, en haar burgers komen meer en meer op het idee om te investeren en te handelen in cryptocurrencies, ondanks bezorgdheid vanuit overheidsinstanties over gedecentraliseerde digitale financiële activa over de hele wereld.
De MyBroadband 2018 Cryptocurrency Survey, voltooid in april, laat zien dat meer Zuid-Afrikanen die nog nooit eerder in bezit waren van cryptocurrency van plan zijn te investeren in cryptocurrency; of door rechtstreeks te kopen, of door investeringen in gerelateerde ondernemingen zoals cryptocurrency mining.
Van de ondervraagden die geen cryptocurrency bezitten of hebben gehad zei bijna 50% dat ze van plan zijn te investeren in een aspect van cryptocurrency of crypto mining in 2018, meldt de MyBroadband technologie nieuws- en onderzoekssite op vrijdag.
Verschillende andere technisch onderlegde Zuid-Afrikanen die op de enquête reageerden, zeiden dat ze nog steeds van plan waren tokens te kopen, ook al hadden ze nooit eerder op dit gebied geïnvesteerd.
De wereldwijde prijzen voor Bitcoin en Ethereum schoten omhoog in 2017 voordat ze begin 2018 hun dieptepunt bereikten, terwijl de prijzen afgelopen weken veranderlijk waren. Prijzen van cryptocurrencies zijn erg vatbaar voor ontwikkelingen en regelgevingskwesties rond de digitale assets over de hele wereld.
Ongeveer 25% van de ondervraagden van de MyBroadband-enquête gaf aan te zullen investeren in cryptocurrency terwijl ongeveer 15% zal investeren in cryptocurrency en mining en nog eens 7% alleen in crypto mining
Cliffe Dekker Hofmeyer zegt dat het recente besluit van de South African Revenue Authority (SARS) om cryptocurrency te belasten “werd verwacht” als gevolg van de “groeiende populariteit van cryptocurrencies in Zuid-Afrika en vanwege het ontbreken van wetgeving met betrekking tot de belastingheffing en regulering van virtuele currencies.
Volgens rapporten is de handel in cryptocurrency afhankelijk van de toename in Zuid-Afrika, waarbij sommige restaurants en bedrijven al digitale valuta’s accepteren voor betalingen. Andere Afrikaanse landen als Zimbabwe schuwde de handel in Bitcoin te erkennen, ondanks het feit dat cryptocurrency steeds meer bijdragen levert aan liquiditeit en vreemde valuta tekorten bij internationale transacties.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie