Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
14/10/2023 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2023 10:10

$600 miljoen geïnvesteerd in crypto gaming in derde kwartaal

Nieuws
gaming-crypto-blockcghai

Foto: Shutterstock/Maksym93

Games en blockchain zien in 2023 een aanzienlijke daling in investeringen. In totaal komen de investeringen in de blockchain-gaming industrie die tot nu toe in het jaar zijn gemaakt uit op ongeveer $2,3 miljard. Dit is nog altijd slechts 30% van de totale investeringen die in de branche in 2022 werden gemaakt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto gaming

In het derde kwartaal van 2023 ontving deze sector ongeveer $600 miljoen. Vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar is dit een daling van 38%, waarin bijna $975 miljoen werd geïnvesteerd. Van het in totaal $600 miljoen aan investeringen ging zo’n 35% direct naar game- en metaverse-projecten. Het overige deel werd geïnvesteerd in investeringsbedrijven en in de blockchain-gaming infrastructuur.

De afname in investeringen lijkt samen te lopen met een bredere trend waarbij de gaming industrie het zwaar heeft. Door onder andere de economische onzekerheden in de wereld en de verhoogde operationele kosten, heeft de gaming industrie dit jaar al meer dan 6.000 banen verloren. Grote spelers zoals Microsoft en Ubisoft hebben als reactie gesneden in hun personeelsbestand. Ook Epic Games, bekend van het populaire spel Fortnite, moest werknemers ontslaan. Ondanks de huidige tegenslagen, wordt er nog steeds een matige groei verwacht in de sector, hoewel de vooruitzichten zijn getemperd sinds de hoge groeicijfers ten tijde van de pandemie.

Advertentie

Blockchain spellen die de bear markt trotseren

Het populaire blockchainspel is waarschijnlijk nog altijd Axie Infinity. Axie Infinity is een blockchain-gebaseerd spel waarin spelers virtuele wezens, bekend als Axies, kopen, verkopen, fokken en gebruiken om in gevechten deel te nemen om prijzen en beloningen te verdienen. Het spel behaalde in het afgelopen kwartaal, ondanks de bear markt, nog steeds non-fungible token (NFT) volume van $90 miljoen. Gods Unchained, een blockchain kaartspel dat vergelijkbaar is met Hearthstone, maakt ook gebruik van NFT technologie en zag een volume van $55 miljoen in het laatste kwartaal

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon