Ivo Melchers Ivo Melchers
21/12/2022 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 17:14

1 op de 5 consumenten bezit crypto: onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Leka Sergeeva/Shutterstock

De cryptomarkt heeft een deuk in haar reputatie opgelopen; dat mag wel duidelijk zijn na alle schandalen wat 2022 met zich mee heeft gebracht. De ondergang van het Terra-ecosysteem (LUNA), het faillissement van crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), de ondergang van grote crypto-leenplatformen als Celsius, Voyager Digital en sinds kort BlockFi en natuurlijk het meest recente faillissement van FTX.

Desondanks zou nog steeds één op de vijf consumenten cryptocurrencies in het bezit hebben, volgens het Accenture’s 2022 Global Consumer Payments report. Dit onderzoek werd uitgevoerd in augustus en september en onderzocht een totaal van 16.000 consumenten in Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto voor de lange termijn

28% van degenen die crypto bezitten gaf aan dat het aanschaffen bedoeld was als investering voor de lange termijn. Daarnaast gaf 22% van de consumenten aan dat de keuze voor crypto uit ‘nieuwsgierigheid’ was voor de industrie.

Andere alternatieve redenen hielden verband met alternatieve financiële opties en grensoverschrijdende betalingen. Het rapport benadrukte ook dat de effecten van de recente volatiliteit op de crypto markt ‘’de acceptatie ervan zou kunnen vertragen, in ieder geval totdat de markt meer gereguleerd wordt’’.

Slechts 23% van de ondervraagden gaf aan crypto wallets te vertrouwen om een veilige omgeving voor betalingen en aankopen te bieden.

Advertentie

Interesse in metaverse

Het onderzoek kwam ook tot de conclusie dat 58% van de consumenten nog steeds aarzelt om transacties in de metaverse uit te voeren vanwege een gebrek aan vertrouwen in de beschikbare betalingsproviders. Dit betekent echter niet dat de consumenten geen interesse hebben in de opkomende virtuele wereld.

Naarmate de metaverse en interacties in de digitale realiteit meer adoptie krijgen, zullen transacties in de metaverse ook meer gebruikt gaan worden.

Onlangs kon je in het altcoin nieuws lezen dat veel reizigers de metaverse zouden willen gebruiken als voorbereiding op een echte reis. In dit geval gaat het specifiek om Virtual Reality (VR), waarbij je volledig wordt ondergedompeld in deze alternatieve wereld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie