Simon Bosch Simon Bosch
18/12/2022 09:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 09:28

Onderzoek: veel reizigers willen metaverse gebruiken voor echte reis

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Onderzoek: veel reizigers willen metaverse gebruiken voor echte reis

Foto: Aila Images/Shutterstock

Wat reizen en de metaverse met elkaar gemeen hebben? Nou, misschien meer dan je zou denken. Je kunt niet alleen virtueel ‘reizen’ in de niet bestaande wereld, je kunt je er ook voorpret hebben voor een échte reis. Volgens een onderzoek van Booking.com zouden reizigers die mogelijkheid absoluut serieus nemen.

Wormhole hacker heeft door fout recht op reusachtige airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Vakanties boeken in de metaverse

Tijdens de afgelopen bullmarkt gebeurde het steeds vaker dat bedrijven van buiten de financiële wereld naar blockchain en cryptocurrencies keken als manieren om nieuwe klanten te winnen. De bearmarkt heeft vermoedelijk een hoop investeerders én bedrijven de handdoek in de ring laten gooien, maar Booking.com valt niet onder deze partijen.

Sterker nog, de klanten van de boekingssite ook niet. Een enquête wijst uit dat 43% van de deelnemers bereid zou zijn om in een metaverse een vakantie voor te bereiden. ‘Metaverse’ is een breed begrip. In dit geval gaat het specifiek om Virtual Reality (VR), waarbij je volledig wordt ondergedompeld in deze alternatieve wereld.

Booking.com ondervroeg hierover 24.179 mensen uit 32 verschillende landen. Niet geheel verrassend is dat 45% hiervan in de Gen Z-generatie past (mensen geboren tussen 1997 en 2012), en 43% is Millenial (1981 tot en met 1996). Bijna 19% van de ondervraagden wil uitsluitend naar nieuwe plekken als deze eerst virtueel onderzocht kunnen worden.

Sterker nog, meer dan een derde (35%) is bereid om meerdere dagen in de metaverse te spenderen – puur om te kijken of de bestemming iets is. Rap verbeterende technieken moeten hierbij helpen. Zo moet het de komende jaren mogelijk worden om bijvoorbeeld met haptische feedback zand van het strand te voelen, zonder dat je hiervoor ook maar de deur uit moet.

Advertentie

Metaverse heeft nog een lange weg te gaan

Toch vindt 60% dit ‘digitale reizen’ niet zo aantrekkelijk als écht de deur uit. Of dit betekent dat de echte groei in de metaverse nog even op zich moet wachten valt moeilijk te zeggen. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen al hard. Je kunt nu zelfs vastgoed verhuren in de metaverse. Ook wil investeringsgigant ProShares een aandelenindex voor metaverse-bedrijven opzetten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie