Roy van Krieken Roy van Krieken
30/12/2021 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 14:10

ProShares wil metaverse beursfonds lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ProShares wil metaverse beursfonds lanceren

Foto: Led Gapline/Shutterstock

Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de eerste succesvolle aanvraag van een bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) een paar maanden terug, ProShares, heeft bekend gemaakt dat zij een nieuwe aanvraag hebben ingediend voor een metaverse ETF. De aanvraag ligt nu bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en zij zullen binnenkort komen met een oordeel.

PEPE schiet naar record terwijl ‘geheime boodschap’ ontcijferd wordt
PEPE schiet naar record terwijl 'geheime boodschap' ontcijferd wordt

Metaverse

De metaverse is op dit moment helemaal de rage. Het is daarom niet gek dat ProShares wil kapitaliseren op de hype omtrent dit nieuwe concept met een ETF dat wordt genoteerd op de Amerikaanse beurs.

Het concept van de metaverse draait om het bestaan van een virtuele wereld waar gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Het zal een grote hoeveelheid functies aanbieden waaronder uiteraard gaming, het verhandelen van non-fungible tokens (NFT) en zelfs het bezoeken van digitale evenementen.

Volgens Grayscale is de metaverse mogelijk een industrie met in de toekomst een waarde van meer dan $1 biljoen. Het is daarom niet gek dat instituties en crypto bedrijven een graantje mee willen pikken.

ProShares ETF

Het metaverse ETF van ProShares zal de naam ProShares Metaverse Theme ETF heten. Het beursfonds zal de Solactive Metaverse Theme Index (SOMETAV) volgen. Deze index bevat uiteraard Amerikaanse bedrijven die zich bezighouden met de metaverse. Bekende namen zijn onder meer Apple, Meta, Microsoft, Intel en Nvidia.

Hoe lang er gewacht moet worden op het oordeel van de SEC is nog onbekend. In het verleden duurde het soms wel jaren voordat een crypto gerelateerd ETF groen licht kreeg van de instantie, maar aangezien een metaverse ETF niet direct te maken heeft met een cryptocurrency zou dit proces ditmaal wellicht soepeler kunnen verlopen.

Mocht het beursfonds goedgekeurd worden dan zal het voor investeerders een makkelijke en vertrouwde manier bieden om te investeren in de groei van de metaverse sector. De verwachting op dit moment is dat deze groei gigantisch zal zijn, maar uiteraard moet dit eerst nog maar eens blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie