Roy van Krieken Roy van Krieken
30/12/2021 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 14:10

ProShares wil metaverse beursfonds lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ProShares wil metaverse beursfonds lanceren

Foto: Led Gapline/Shutterstock

Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de eerste succesvolle aanvraag van een bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) een paar maanden terug, ProShares, heeft bekend gemaakt dat zij een nieuwe aanvraag hebben ingediend voor een metaverse ETF. De aanvraag ligt nu bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en zij zullen binnenkort komen met een oordeel.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Metaverse

De metaverse is op dit moment helemaal de rage. Het is daarom niet gek dat ProShares wil kapitaliseren op de hype omtrent dit nieuwe concept met een ETF dat wordt genoteerd op de Amerikaanse beurs.

Het concept van de metaverse draait om het bestaan van een virtuele wereld waar gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Het zal een grote hoeveelheid functies aanbieden waaronder uiteraard gaming, het verhandelen van non-fungible tokens (NFT) en zelfs het bezoeken van digitale evenementen.

Volgens Grayscale is de metaverse mogelijk een industrie met in de toekomst een waarde van meer dan $1 biljoen. Het is daarom niet gek dat instituties en crypto bedrijven een graantje mee willen pikken.

ProShares ETF

Het metaverse ETF van ProShares zal de naam ProShares Metaverse Theme ETF heten. Het beursfonds zal de Solactive Metaverse Theme Index (SOMETAV) volgen. Deze index bevat uiteraard Amerikaanse bedrijven die zich bezighouden met de metaverse. Bekende namen zijn onder meer Apple, Meta, Microsoft, Intel en Nvidia.

Hoe lang er gewacht moet worden op het oordeel van de SEC is nog onbekend. In het verleden duurde het soms wel jaren voordat een crypto gerelateerd ETF groen licht kreeg van de instantie, maar aangezien een metaverse ETF niet direct te maken heeft met een cryptocurrency zou dit proces ditmaal wellicht soepeler kunnen verlopen.

Mocht het beursfonds goedgekeurd worden dan zal het voor investeerders een makkelijke en vertrouwde manier bieden om te investeren in de groei van de metaverse sector. De verwachting op dit moment is dat deze groei gigantisch zal zijn, maar uiteraard moet dit eerst nog maar eens blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie