Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2021 19:04

Eerste bitcoin (BTC) futures ETF lijkt té populair, limiet wordt in slechts enkele dagen al bijna bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste bitcoin (BTC) futures ETF lijkt té populair, limiet wordt in slechts enkele dagen al bijna bereikt

Het eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) beursfonds werd onlangs warm onthaald door de crypto gemeenschap. Jaren werd er gewacht op deze ontwikkeling, maar het verlossende groen licht van de Securities and Exchange Commission (SEC) bleef gelukkig niet uit.

De eerste paar dagen dat het ProShares bitcoin futures ETF (BITO) op de Amerikaanse verhandeld werd was het volume direct torenhoog. De eerste dag was dit handelsvolume namelijk meer dan $1 miljard. De tweede dag zakte dit volume niet in. Ook toen was het handelsvolume meer dan $1 miljard.

Bitcoin ETF’s beleven teleurstellende dag, BlackRock in het bijzonder
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Populariteit

Dit spreekt uiteraard boekdelen over de populariteit van bitcoin ETF’s. Jaren moesten investeerders wachten op een dergelijk investeringsproduct en toen het moment eindelijk daar was grepen zij vlug hun kans.

De populariteit van het ProShares bitcoin ETF is zelfs zo hoog dat het erop lijkt dat de limiet van het aantal contracten dat kan worden afgesloten binnenkort al bereikt gaat worden. Er zijn voor de maand oktober namelijk al 1.900 contracten gesloten en er geldt een maximum van slechts 2.000 contracten.

Ook de contracten voor de maand november lopen al aardig vol. Inmiddels zijn er voor de volgende maand al 1.400 contracten gesloten met een maximum hoeveelheid van 5.000.

Op het eerste gezicht lijkt dit een uitstekende ontwikkeling. De vraag naar blootstelling aan bitcoin door traditionele investeerders is groot. Toch kan de enorme belangstelling voor de bitcoin futures ETF enkele nadelige gevolgen hebben.

Zo kan dit ertoe leiden dat de prijs van het ETF steeds verder zal afwijken van de prijs van bitcoin. Een futures ETF is namelijk slechts afgeleid van de bitcoin prijs. Het vertegenwoordigt niet direct de bitcoin prijs.

ETF analist van Bloomberg, Eric Balchunas, liet onlangs weten dat hij de huidige populariteit van de eerste bitcoin ETF als een positieve ontwikkeling ziet. Volgens hem is het momentum dat in de eerste paar dagen gegenereerd is nu nog maar moeilijk af te stoppen.

“Het ongeëvenaarde vroege volume in BITO maakt het als een sneeuwbal die van een heuvel af rolt […]”

Volgens hem zal het succes van deze eerste ETF ook de mogelijke goedkeuring van bitcoin spot ETF’s in de toekomst versnellen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie